Da er første stevne i femmercupen 2017 avviklet.

19 deltakere møtte til dyst i Sørlandshallen. Av dissse var 4 juniorer, noe som vi må være fornøyd med. Det er såvidt jeg kan huske lenge siden vi hadde så mange i denne klassen. Dessverre bare en deltaker i dameklasssen. Anita Strand skal uansett ha takk for at hun stiller opp. Litt om juniorkasterne. Etter å ha sett på deltakerne i stevnet i dag må jeg si at jeg er imponert over nivået. De er alle enda unge og har om de fortsetter store muligheter til å hevde seg i sporten. Nå gjelder det å ta vare på disse og prøve å få enda flere med i trening og etterhvert i konkurranser. Resultater: I presisjon oppnådde Jarle et meget sterkt resultat på 68 poeng. Jan Vidar Josephsen fulgte opp med 66 poeng. Etter disse var det gjevnt, men Trond Nøkleberg overrasket kanskje noen med å ta tredjeplassen. Junioren Gard Thompson oppnådde samme poengsum men brukte noe lenger tid. I lengde tok Kjetil Bertelsen seieren knepent foran Toe Erik Gjersøe. Kjetil vant også denne øvelsen i fjorårets stevne i Sørlandshallen. Stein Grønberg tok tredjeplassen i denne øvelsen. I juniorklassen kastet vår nye deltaker fra Kristiansand godt og ble nr 2 i presisjon etter nevnte Gard. I sittn første stevne oppnådde han 43 poeng. De to øvrige kasterne i klassen fulgte opp med god teknisk kasting. Gard vant også lengde med et godt lengstekast på 31,51 m. De øvrige fulgte opp med god teknisk kasting som lover godt. Som nevnt var det bare en damekaster. Anita Strand gjorde et greit stevne, kanskje noe under pari i presisjon. Ikke så enkelt å prestere topp når man er alene i klassen. I Allround var kasterne fra KJFF i front i Herreklassen, og tok de tre første plassene. Jan Vidar vant, Tor Erik nr to og Stein nr tre. Stevnet ble greit avviklet uten protester. Dommerne, 5 mann, gjorde som vanlig en god jobb. Sekreteriatet, Rolf Magne Karlsen, fikk resultatet fram rett etter siste kaster var ferdig med lengdeøvelsen. For første gang ble kontrollen enkelt utført. I presisjon kontrollerte man størrelse på flue og lengde fortom. I lengde sjekket man merking av snøret og lengde fortom. Denne kontroll forsinket ikke stevnet og krevde ingen kontrollør i tillegg til de oppsatte dommerne. Ved denne måte å kontrollere på kan man hindre at noen blir disket, da det gis mulighet til eventuelt å justere utstyr før kasting.