5#Cupens andre runde ble i dag gjennomført i Såheimshallen på Rjukan. Tre kastere var i en klasse for seg; Gard Thompson, KJFF, Anita Strand, Ramnes Sportsfiskere, og Thorgeir Gustavsen, Drammen Sportsfiskere vant alle tre – tre av tre gull! 3 x 3 Hurra!

Rjukan & Tinn Fluefiskeklubb arrangerte kastestevne for første gang, og kan være stolte av gjennomføringen. Såheimshallen fungerte godt, og et team på 11(!) frivillige fra klubben, sikret et knirkefritt arrangement. Av hjemmefavorittene blant kasterne, vant Marita Mårdalen ett sølv og to bronse, mens Johnny Mårdalen kastet 34,02m som sitt lengste i ørret lengde, og vant med det bronsemedaljen!

Kristiansand JFF dominerte herrenes presisjonsøvelse – Gard, fikk her med seg Vidar Sæløen (sølv) og  Jan Vidar Josephsen (bronse) på pallen. På damesiden vant Linda O. Brattekverne sølvet, foran Marita Mårdalen – uten at noen av dem kunne straffe Anita Strand på dagens stevne. På samme måte ble det en kamp om sølv og bronse også i veteranklassen – der Thorgeir gjorde rent bord med sine svært gode resultater – i presisjon kastet Thorgeir 57 poeng og i lengde 34,21m som lengstekast (innledningsrunden) – Helge Lynnæs vant sølvet i presisjon, mens Terje Slydahl vant sølvet på lengdeøvelsen. I herrenes lengdeøvelse vant Gard, foran Steinar Røstad, NKK, og Johnny Mårdalen.

Johnny Mårdalen – bronse på ørret lengde – med sitt lengste kast 34,02m i finalen.

Andor Røraas kastet seg inn i finalen på ørret lengde – endte på 6. plass med lengstekast 32,58m.

Jan Richard Olsen, som også kommer fra Rjukan, var stevnets hoveddommer – og styrte stevnet på utmerket vis, sammen med Tore Tiltnes og Knut fra R&TFFK.

Sammenlagt var det selvsagt de tre fremhevende – Gard, Anita og Thorgeir som vant. Gards 144,60 poeng – er fortsatt bittelitt bak Norgesrekorden sammenlagt – som innehas av Jan Vidar Josephsen (146,24 poeng NM innendørs 2020). Gard vant foran Jan Vidar og Vidar Sæløen. I dameklassen ble rekkefølgen Anita Strand (101,70 poeng), Linda O. Brattekværne og Marita Mårdalen, mens det i veteranklassen ble Thorgeir Gustavsen (124,78 poeng) foran Helge Lynnæs og Terje Slydahl.

Alle medaljevinnerne på dagens stevne; Terje Slydahl, Johnny Mårdalen, Helge Lynnæs, Marita Mårdalen, Gard Thompson, Anita Strand, Jan Vidar Josephsen, Vidar Sæløen, Steinar Røstad og Linda O. Brattekværne – Thorgeir Gustavsen var på vei til Danmark da bildet ble tatt.

Tom A. Robertsen, Sandnes FC og Stian Eraker, KJFF – mellom kastingen på dagens stevne.

Grenland Sportsfiskere stilte sterkt, med tre kastere på dagens stevne; Gari, Bjørn og her – Terje Christiansen.

Heltene fra Telemark! Arrangørene fra R&TFFK – i korrekt covid-19 oppstilling – takk for et flott arrangement!

Vi gratulerer alle med flott kasting! Vi takker Rjukan & Tinn Fluefiskeklubb med et flott stevne, og vi ønsker alle en riktig god førjulstid!

Foto og tekst: Marius H. Johannessen