Norgescupen i fluekasting ble avsluttet forrige helg i Tønsberg. God deltakelse, god kasting og god stemning preget stevnet. Frida Josephsen satte ny norsk rekord i ørret presisjon, og sammen med Steinar Røstad (bildet) og veteran Tor Erik Gjersøe ble hun også sammenlagtvinner av årets Norgescup i fluekasting.

Med 57 poeng på tiden 4.39 satte Frida Josephsen ny norsk rekord i åpningsøvelsen ørret presisjon. Det var tangering av Anita Strands rekord fra VM i England 2018, men raskere utført av Frida.  Vi gratulerer! I dameklassen ble det selvsagt gull til Frida, og sølv til Anita Strand.

Bildene: Far og datter – t.v. Frida Josephsen setter ny norsk rekord i ørret presisjon, og Jan Vidar Josephsen vinner samme øvelse.

I veteranklassen kastet Øyvind Strand og Tor Erik Gjersøe begge 51 poeng, men Øyvind kastet på hjemmebane, og var fem små sekunder raskere enn Tor. Første gullet til Tønsberg FFK, sølv til Kristiansand JFF. På bronseplass Helge Gustavsen, som vi er veldig glad for å ha tilbake i konkurransemodus! Helge åpnet stevnet med 41 poeng på 3.41. Bronse til Begna FCK.

I herreklassen var Jan Vidar Josephsen, KJFF, best med 64 poeng, men Vidar Sæløen nærmer seg stadig. Det ble sølv til Vidar som kastet 61 poeng. På bronseplass ble det en kamp mellom Grenland Sportsfiskeres Terje Christiansen, og Norgesmester i øvelsen, Steinar Røstad, fra Tønsberg FFK. Begge kastet 56 poeng, men det var ikke tvil om hvem som var raskest, 3.22 mot 4.39. Terje Christiansen kunne hente en velfortjent bronse.

Årets Norgescup i fluekasting har bestått av tre stevner, vi har vært i Sandnes, på Holmendammen før avslutingsstevnet i Tønsberg. I herreklassen gikk sammenlagt seieren i øvelsen ørret presisjon til Jan Vidar Josephsen, som har to seiere og en tredjeplass fra de tre stevnene. Steinar Røstad som ble Norgesmester på Holmendammen, tok sølvet (etter ett sølv og en fjerdeplass, i tillegg til NM-gullet). Vidar Sæløen har vært jevn god denne sesongen og fikk bronsen. Frida Josephsen kopierte vinner i herreklassen med to seiere og en bronse. Frida vant, foran Norgesmester i øvelsen, Anita Strand, og Tone Martinsen. I veteranklassen tok Tor Erik Gjersøe første sammenlagtseier av mange. Øyvind Strand, TFFK får sølvet, foran Åge Larsen, Oslo Sportsfiskere på bronseplass.

Bildene: To i blått – Grenland Stprtsfiskere – t.v. Terje Christiansen her i ørret lengde – fikk bronse i ørret presisjon. t.h. Gari Olavi Aikio kastet seg til finale i sjøørret lengde, her fra ørret lengde.

I ørret lengde fortsatte Jan Vidar Josephsen gullsankingen. 34,5m x 2, og gull nr. 3 til KJFF. Bjørn Knutslid, Grenland Sportsfiskere kastet 32,5m (31m) og vant sølvet. Skomakeren fra Sandnes, Kjetil Bertelsen, som har dominert øvelsen i år, ble henvist til bronseplass, halvmeteren bak Bjørn, 32m (31,5m).

I dameklassen ble det på nytt Frida Josephsen foran Anita Strand. Begge hadde lengste kast på 26,5m, men her var Frida jevnest med sitt nest lengste kast på 26m. I veteranklassen vant Tor Erik Gjersøe (33,5m), foran Helge Gustavsen (27,5m).

Sammenlagt i øvelsen ørret lengde gikk seieren til Norgesmester Kjetil Bertelsen, som har to gull og en bronse på årets stevner. Steinar Røstad vant her sølvet, foran Jan Vidar Josephsen. På damesiden, samme rekkefølge som i ørret presisjon; KJFF (Frida Josephsen), foran TFFK (Anita Strand) og BFCK (Tone Martinsen). I veteranklassen; Tor Erik Gjersøe vinner foran Åge Larsen, OS og Helge Gustavsen, BFCK.

Bildene: Her i ørret lenge: f.v. sammenlagtvinner i øvelsen Kjetil Bertelsen, og t.h. Anita Strand, vinner av sjøørret- og laks lengde på Tønsbergstevnet.

Søndagen åpnet med sjøørret lengde. I kvinneklassen var det en jevn kamp, lengste kast i konkurransen blant de tre utøverne var 32m, 31,5m og 30,5m. Anita Strand vant som i NM, foran Christine Josephsen, KJFF, og Frida Josephsen. I veteranklassen var styrkeforholdet uendret. Tor Erik Gjersøe foran Helge Gustavsen.

I herreklassen ble det først kastet kvalifiseringsrunde. Bjørn Knutslid, GS, var her best med sitt lengste kast på 39m. De som ble med Bjørn til finalen var Harald Ø. Jensen, OS, Steinar Røstad, TFFK, Vidar Næss, TFFK, og Stein Grønberg, KJFF, som kastet halvmeteren lenger enn Martin Nøkleberg, KJFF, i sitt tredje lengste kast! I finalen vant Kjetil Bertelsen sølvet foran Bjørn Knutslid, begge med 37m som lengste kast, men med hhv. 37m og 36m som nest lengste. Harald Ø. Jensen fortsatte i vinnersporet fra NM, kastet 39m (38,5m) og vant gullet.

Bildene: Kjetil Bertelsen, Steinar Røstad og Bjørn Knutslid feirer medaljefangsten. T.h. Kristoffer Olstad kaster (sannsynligvis) en 5 poenger i presisjon.

Sammenlagt i øvelsen har Harald Ø. Jensen vært i en egen klasse i år, hattrick med tre av tre gull. Harald vant selvsagt sammenlagt, foran Kjetil Bertelsen og Jan Vidar Josephsen. I kvinneklassen kastet Christine Josephsen seg opp på bronseplassen med sitt sølv på avslutningsstevnet. Anita Strand vant to stevner, men Frida Josephsen vant likevel sammenlagt. I veteranklassen var det igjen Tor Erik Gjersøe, foran Åge Larsen og Helge Gustavsen.

Bildene: Oslo Sportsfiskere dominerer i øvelsene sjøørret- og laks lengde, her Harald Ø. Jensen og Eirik H. Larsen. T.h. vår klart beste allround kaster i veteranklassen, Tor Erik Gjersøe.

I avslutningsøvelsen laks lengde var Øyvind Strand klart best i veteranklassen med sitt lengste kast på 53m, foran Tor Erik Gjersøe med sitt lengste kast på 49m, og Helge Gustavsen på 37,5m. I dameklassen var Anita Strand enda lenger foran med 49,5m, mot Christine Josephsens 42m og Frida Josephsen på bronseplass.

I herreklassen var det tre kastere i kvalifiseringsrunden som kjempet om den siste plassen i finalen. Rune Brenna, KJFF, Kristoffer Olstad, LSF og Vidar Næss, TFFK kastet alle 51m, Rune Brenna kastet imidlertid halvmeteren lenger enn Vidar og Kristoffer på sitt nest lengste kast (51m), og gikk til finalen. Gari Olavi Aikio, Grenland Sportsfiskere kastet seg også til finalen med 51,5m, Martin Nøkleberg, KJFF med 52,5m, Steinar Røstad med 53,5m, Kjetil Bertelsen 54m, og best i kvalifiseringen, Eirik H. Larsen, Oslo Sportsfiskere, 56,5m. I finalen ble det vanskeligere forhold, og det ble slått av fem, seks meter av alle kasterne. Det var en jevn finale, og det skilte 1,5m på de fire som fikk plassene 2-5. Pallen var imidlertid de tre som maktet å kaste 48m eller lenger. Martin Nøkleberg vant bronsen (48m), Kjetil Bertelsen (48,5m) sølvet, og gullet gikk selvsagt til Eirik H. Larsen (51,5m).

Bildene: Øyvind Strand, TFFK, vant ørret presisjon og laks lengde i Tønsberg og NC sammenlagt laks lengde, Tor Erik Gjersøe vant ørret lengde, sjørret lengde, og var sammenlagt beste veterankaster i 2020. Frida Josephsen med kruset som beviser at hun er sammenlagt vinner av Norgescupen i 2020.

Sammenlagt i laks lengde vant Kjetil Bertelsen med ett gull, ett sølv og en fjerdeplass, Steinar Røstad sølv med sølv, bronse og fjerdeplass, og Eirik H. Larsen med to gull fikk bronsen sammenlagt, der alle tre stevner teller.

I veteranklassen var det svært jevnt mellom Øyvind Strand og Tor Erik Gjersøe, som begge hadde ett gull og ett sølv hver. Øyvind og Tor Erik endte altså med lik poengsum, hadde like plasseringer, og det var altså konkurransescore som måtte skille de to. Også her var det svært jevnt. Øyvind Strand ble årets sammenlagtvinner i laks lengde med ett halvt poeng i konkurransescore. Åge Larsen får bronsen. I dameklassen vant Frida Josephsen foran Anita Strand og Tone Martinsen.

Bildet: Lokalavisen Tønsberg Blad fremhevet i sin reportasje fra stevnet, Steinar Røstads sammenlagtseier i Norgescupen 2020.

Hvem var årets sammenlagtvinnere? Hvem er allround beste kaster i 2020? Jo – Steinar Røstad, TFFK, Frida Josephsen, KJFF og Tor Erik Gjersøe, KJFF! Gratulerer!

Tønsbergstevnet på 2.Dammen ble et veldig godt gjennomført stevne. 2.Dammen er en flott arena. Vi må takke dommerne, spesielt Linda O. Brattekværne og Ivar Ulgenes som sto på gjennom hele stevnet. Vi takker også Øyvind Strand i kaffe-teltet, og ikke minst Steinar Røstad som hadde hovedansvaret for arrangementet.

Da er det bare å gjøre oss klare for årets 5#Cup som starter i Sandneshallen søndag 15. november. Vi ses!

Takk til Terje Christiansen for flotte bilder!

Se alle resultatene fra Norgescupens 3. runde her.