I dag var første dag med medaljeutdelinger i fluekaster- VM, og det ble mange turer på pallen for våre utøvere. Det ble utdelt medaljer i begge spey- øvelsene og alle tre kombinasjonsøvelser.

I 15’ spey ble det sølvmedalje til Anita Strand. Anita ledet med 102,5 meter foran Whitney Gould etter innledende og fikk derfor full klaff i forhold til kombinasjonspoeng. I finalen klinket Anna Hedman til med lengste kast og sendte Anita ned til sølv. Tone Braathen kom seg ikke til finale og endte på 7. plass.

I herreklassen ledet Geir Hansen overbevisende med 125 meter foran Jarle Strandberg og Blaine Lyon fra Storbritannia. I finalen var det imidlertid Blaine som kastet lengst, mens Jarle holdt andreplassen og Glenn Jacobsen tok bronse. Geir falt ned til femteplass, mens Steinar Røstad og Nils Øyvind Mæhle fikk hhv. 9. og 11. plass. Øyvind Strand var nær ved finaleplass med sin 5. plass. Gari Aikio fikk en skuffende sisteplass, men det skulle likevel holde til et fantastisk kombinasjonsresultat.

Det ble mer dramatisk i 18’ finalen, hvor Geir tidlig ledet selve finalen med et kjempekast på 71 meter. Tellis Katsogiannos fikk til et tilsvarende kast, som i første omgang ble målt til 71 meter. Etter finalen lå Geir på andreplass med kortere andrekast. Video- opptak viste at det var grunn til å påklage dømmingen, og det ble besluttet omkast på både Tellis og Geir. Det ble en jevn runde, men Geir kastet lengst og fikk godkjent 66,5 meter som andrekast mot Tellis sine 66 meter. Geir tok gull, mens Jarle tok tredjeplass. Glenn fikk sjetteplass i finalen mens Nils Øyvind og Steinar endte på hhv. 9 og 12. plass etter innledningen.

I veteranklassen skjerpet Gari seg kraftig og tok en flott 2. plass. Dette holdt også til en fantastisk bronse i spey- kombinasjonen. Øyvind endte på en fin sjetteplass. I dameklassen var det uhyre jevnt i toppen, men Anita stakk av med gullet i 16’. Dette, sammen med innledningsresultatet fra 15’ ga 200 poeng og gull også i kombinasjonen.

Alle kombinasjonsøvelsen ble avslutte i dag. I kombinasjon 1-4 vant Steinar Røstad gull allerede onsdag. Bjørn Knutslid sikret seg her en flott bronsemedalje. Steinar sikret også gull i kombinasjon 1-6 med fattige 0,5 poeng ned til Blaine. Jarle – som ikke har glemt overhodekastingen – fikk en flott bronseplass. Gari viste allerede på presisjonen at han er i super form knuste all motstand i kombinasjon 1-4. Han vant med overbevisende 22 poeng til nestemann. I kombinasjon 1-6 var han “bare” 10 poeng foran. Overbevisende! Tone fikk en flott sølvmedalje i kombinasjon 1-4, og endte på fjerdeplass i 1-6.

Det har vært mye flott kasting av de andre kasterne også, med både personlige rekorder og ikke minst mesterskapserfaring. Norge har et flott team på plass. I morgen venter finaler i øvelsene 1-4. Dette  blir knallbra!