Høydepunktet på åpningsstevnet i 5#Cupen denne helgen, var Stein Grønbergs Norgesrekord i ørret presisjon, men det var flere prestasjoner å trekke frem fra Sandneshallen. Flere flyttet sine personlige rekorder, og nærmest å flytte ytterligere én norsk rekord var Kjetil Bertelsen i lengdeøvelsen, hvor han kastet 37,44m – kun 37cm bak Norgesrekorden.   

I presisjonsøvelsen vil vi, i tillegg til Steins Norgesrekord, særlig trekke frem kastingen til Linda Brattekværne og Tom Robertsen. Linda som kastet sin første konkurranse i slutten av august, da Norgescupen åpnet i samme by, fortsetter den gode progresjonen, og kastet 48 poeng på 03:58. Med det resultatet utendørs hadde hun pustet Anita Strand kraftig i nakken i kampen om NM-gullet. Tom Robertsen satte også en sterk personlig rekord i konkurransesammenheng med 65 poeng 03:31, det holdt til en sterk 4. plass på stevnet.

Stein Grønberg, KJFF, med ny norsk rekord – 78 poeng, som gjeldene rekord, men raskere; 2:50! Gratulerer, Stein!

Linda Brattekværne, NKK, med 48 poeng vant dameklassen, og Tom Robertsen, SFC, med 65 poeng sikret en sterk 4. plass i herreklassen. Foto: KastFlue og MHJ

Resultatene fra ørret presisjon:

På stevnet gav vi også en ekstra applaus til Thorgeir Gustavsen, som vant veteranøvelsene, foran Helge Lynnes. God kasting fra begge, men applausen ble gitt for Thorgeirs innsats for å delta på stevnet. Fra sin bolig sør i Danmark har Thorgeir tre timers kjøretur til Hirtshals, før ferjeturen venter over til Kristiansand. Sent lørdagskveld kjørte han strekningen Kristiansand-Sandnes, ankom Sandneshallen kl 03.30, sov i bilen på parkeringsplassen, opp kl. 10, kastet sine øvelser – før han satte seg i bilen igjen to og en halv time senere, for å rekke Danskebåten i Kristiansand 16.30 – båttur, og ny tre timers kjøring på danske veier ventet på tilbakeveien. Godt jobba, Thorgeir. Respekt for den!

Thorgeir Gustavsen – 47 poeng i presisjon, 33,25m i lengde – Gull også sammenlagt og i reisevei!

Finalekasterne i herreklassen i ørret lengde var Vidar Sæløen, Jan Vidar Josephsen og Kjetil Bertelsen. Vidar som hadde sitt lengstekast (35,33m) i innledningsrunden endte på bronseplass, klubbkamerat i KJFF, Jan Vidar Josephsen vant sølvet med 36,30m, mens hjemmefavoritten Kjetil Bertelsen show-kastet 37,44m, som fortsatt er 37cm bak Josephsens Norgesrekord – godt at vi sparer noen rekorder til neste stevnet.

Vidar Sæløen med 5. plass i ørret presisjon, 3. plass i ørret lengde og 4. plass sammenlagt.

Kjetil Bertelsen – 37,44m i ørret lengde.

 

Jan Vidar Josephsens rekord på 37,81m satt i samme sted i 2016 levde farlig – Kjetils kast målt til 37,44m.

Kjetil Bertelsen, gull i ørret lengde, og Jan Vidar Josephsen, sølv i samme øvelse på åpningsstevnet.

Resultater fra ørret lengde:

Sammenlagt på stevnet ble det gull til Jan Vidar Josephsen, Linda Brattekværne og Thorgeir Gustavsen (veteran). I herreklassen vant Stein Grønberg sølvet og Steinar Røstad bronsen. Helge Lynnes fikk sølvplassen i veteranklassen.

Pallen sammenlagt i herreklassen – Stein Grønberg med blomster for sin Norgesrekord, Jan Vidar Josephsen på gulvplass og Steinar Røstad på bronseplass.

Resultater for sammenlagt:

Vi takker alle utøverne – alle var med på å skape den gode stemningen på stevnet! Takk til Sandnes Flycasting som igjen arrangerer et knirkefritt stevne – med hall, dommere, kiosk og hyggelige mennesker i norgestoppen! Vi gleder oss til neste runde i 5#Cupen som arrangeres i Såheimshallen på Rjukan søndag 12. desember – meld deg på her.

Tekst: Marius H. Johannessen