I helgen ble innendørs-NM i casting arrangert på NIH, i Oslo. Det ble en fin dag i hallen med konkurranser i fire øvelser. Det er andre gang vi arrangerer innendørs-NM – og selv om det kunne vært med flere utøvere, ble det et fint stevne med gode prestasjoner og hyggelige gjensyn med flere kastere.

Vi synes det var veldig hyggelig å ha tilbake Christine Josephsen, KJFF, og Bjørn R. Larsen, Bærum JFF – på resultatlistene, og vi setter pris på at Thorgeir Gustavsen, DS, nærmest har bosatt seg på Danskebåten for å reise frem og tilbake mellom bostedet i Danmark og kastestevner i Norge!

Stevnet ble gjennomført som én åpen klasse – her kjørte vi vennskapelig – alle i samme konkurranse.

Bildet: Olaf Christensen vinner øvelse 1 flue presisjon med 95 poeng.

Når vi først var inne på resultatlisten, trekker vi spesielt trekke frem Olaf Christensen, Bærum JFF, som vinner tre av fire øvelser; 95 poeng i flue presisjon, 96 poeng i haspel arenberg og 75 poeng i haspel presisjon holdt til tre gull.

Øvrige NM-medaljer: Olaf supplerte sine tre gull, med én bronse, for sitt lengste kast 48,14m, i flue enhånds lengde. Harald Ø. Jensen, OS, var ikke overraskende best i flue lengde enhånds – øvelsen han fikk 5. plass i høstens VM. Harald kastet 54,08m som sitt lengste kast. På sølvplass mellom Harald og Olaf, kastet Bjørn R. Larsen, Bærum JFF, 48,49m. Harald Ø. Jensen fikk også med seg to bronsemedaljer (flue- og haspel presisjon), og Bjørn R. Lasen bronse i haspel arenberg. Thorgeir Gustavsen kastet til sølv i flue presisjon og haspel arenberg. Tilslutt i medalje-oppsummeringen fremhever vi Trond K. Haraldsen, Lillehammer Sportsfiskerforening, som kastet til sølv i haspel presisjon – 65 poeng. Gratulerer alle sammen!

Bildene: Christine Josephsen (t.v.) og Kristoffer Olstad kaster flue presisjon, og dømmes av Trond K. Haraldsen (t.v.) og Thorgeir Gustavsen.

Bildet: Christine Josephsen kaster øvelse 2 Flue enhånds lengde.

Bildene: Harald Ø. Jensen kaster flue presisjon, og Thorgeir lasermåler Haralds og stevnets lengste kast. 

Vi håper å ha dere alle sammen med på NM/Nordisk mesterskap i casting – på Breivoll gård på Ås 20.-21. august – da er målet at resultatene kan gjøre oss til beste Nordiske nasjon – sett av datoen!