Det ble i dag gjennomført innendørs NM i Casting på NIH hallen. Harald Økern Jensen hadde tatt på seg ansvaret for gjennomføringen. Vi hadde hallen fra kl 12.00 til 16.00, og med fire øvelser skulle vi ha god tid. Det var dessverre ikke mange deltagere i årets NM, men vi fikk besøk av den nye fremtidig generalsekretæren og hennes sønn. De fikk dermed også en innføring i casting, og ble til premieutdelingen var over.

Konkurransen begynte med øvelse 3 Haspel Arenberg, hvor Trond K. Haraldsen kastet 88 poeng, og stakk av med gullet. Harald Ø Jensen klarte 84 poeng som ga sølvmedalje. Med 80 poeng fikk Thorgeir Gustavsen en bronse med hjem.

Neste øvelse var nr. 1 Flue presisjon. Ikke alle var fornøyd med sine resultater. Trond kastet 65 poeng, det samme som både Harald og Nils Øyvind Mæhle. Det ble forbrukt tid som ble tellende, og Trond tok Sølvmedaljen, og var meget fornøyd med det. Thorgeir klarte og ryke to fortommer da han skulle strekke de. Ble litt nerver i den sammenheng, hva skjer liksom. Han kastet 85 poeng, men ikke fornøyd. La 100 poeng i test runden, men det ble gull medalje allikevel.

Nils Øyvind hadde gang i noen videoopptak som ble gjort samtidig. Dette gjaldt øvelse 3 og 4, hvor han var hovedpersonen. Øvelse 4 Haspel presisjon ble gjennomført, og Harald klarte 70 poeng og fikk dermed gull medaljen. Trond og Thorgeir klarte 60 poeng begge to, men Thorgeir vant på tid, og fikk sølv. Dermed ble det bronse på Trond.

Siste øvelse var øvelse 2 Flue lengde enhånds. Harald var jo uten tvil en kjempe favoritt til denne øvelse. Han viste sine kunnskaper og kastet 56,10 meter i det lengste kastet. Nils Øyvind klarte 46,95 meter og fikk dermed sølvet. Thorgeir fikk målt opp 43,90 meter som holdt til bronse.

Premieutdelingen ble gjennomført med dommer Jan Richard Olsen som hjelpemann til utdelingen.

Takk til Jan Richard som var hoveddommer. Det var litt få utøvere med, men de som deltok fikk en hyggelig opplevelse.

Harald hadde tatt med pølsevarmer og rikelig med pølser, brød og lomper. Gratis til alle selvsagt. Hyggelig.

Håper på flere utøvere fremover, selv om det er et faktum at noen må jobbe også. Ikke bestandig lett å få fri selv om det er weekend.

Deltakerne med dommer Jan Richard Olsen til høyre

   

Trond Knapp Haraldsen i dyp konsentrasjon

Kjetil B. Mathisen leggen ned presist.

Thorgeir Gustavsen treffer blinken under oppsyn fra dommer

Harald Ø. Jensen i aksjon

Jan Richard Olsen måler og skriver.

Tekst: Thorgeir Gustavsen.

Foto: Kathrine