Dagen er kommet da jeg skal takke for meg, her fra forbundskontoret! Tempoet har vært høyt de siste ukene, og jeg skulle gjerne hatt enda mer med tid til å skrive en mer verdig ”avslutningstale” til dere alle i kastesporten – det får bli som dette, inntil vi ses – og jeg kan takke dere alle mer personlig!

I løpet av mine snart fem år i Norges Castingforbund har kastesporten fått en plass i hjertet mitt – det er det selvsagt dere kastere og ildsjeler i miljøene som har bidratt til. Det er alltid menneskene som er det viktigste – viktigere enn aktiviteten i seg selv, selv om det er den jeg har vært ansatt for å jobbe med. Kastesporten er kanskje en liten idrett, og vi er kanskje et lite miljø, om vi sammenlikner oss med de store idrettene, men like sikkert er det at vi og vår sport er like verdifull – det har jeg hatt gleden av å se hver dag, her i perspektiv fra forbundskontoret.

I de snart fem år jeg har vært ansatt for dere, har jeg notert meg at jeg har deltatt på hele 40 nasjonale stevner (og det med to korona-vintre hvor vi måtte avlyse alle stevner). Kun en håndfull stevner har jeg gått glipp av, så selv om jeg ikke har kastet selv, så må jeg vel kunne si at det er få her i landet som har sett flere presise og flere lange kast enn meg de siste fem år. Jeg har også hatt gleden av å være med på fem verdensmesterskap, hvorav ett som vi som kjent sto som arrangør for selv. Nå vet jeg at det er ingenting, som et VM man lager sammen! Det ble en suksess, takket være veldig mange, både på Rjukan og sentralt, som brettet opp ermene. Og, jeg vet at det var et arbeid som strakk seg over betydelig lengre tid, enn den uken det ble delt ut medaljer i solsteiken. Men, det må jeg også si; jeg har hatt like stor glede av å arrangere NM i casting, eller NM i spey – det er ikke størrelsen, men trivselen som er viktigst – og den har vært stor!

Jeg teller totalt 325 nettsideartikler, som jeg har publisert om stort og smått, på vår nettside, siden jeg kom inn på forbundskontoret i 1. mai 2019, så det må ha skjedd endel ting, både i klubber, fra forbundet og på stevnene våre. Og når vi kommer til NM i fluekasting i mars, så blir det tredje gang vi får boltre oss på NRK – det er jo ikke så dårlig!

Jeg har vært mye ute hos dere i klubbene, på klubbesøk og til og med på fisketurer (uten at dere vil finne skrytebilder av meg på nett). Vi stiftet Nasjonal Kasteklubb – som fortsatt ligger der som en stor mulighet for oss, og vi må si at vi nå har et slagkraftig forbund – med god drift og sunn økonomi! Så det er godt å avslutte i dag, og vite at organisasjonen står klar for mange flere begivenheter i årene fremover! Å gjøre sporten enda mer attraktiv og tilgjengelig for flere, overlater jeg nå til dere – og jeg gleder meg til å følge med fra sidelinjen (det vil si, dere ser meg nok snart på ett stevne eller to – som tilskuer og heiagjeng!)

Husk at det snart arrangeres strategisamling på Ullevål, at det kommer stevner fremover i hele vinter og vår, og at mars inneholder både innendørs NM i fluekasting og casting, i tillegg til et spennende forbundsting! Det er mye å glede seg til – og jeg vil nok møte dere på noen av disse – selv om jeg fra i dag ikke jobber på forbundskontoret.

Jeg vil si tusen takk til alle dere som har engasjert dere i styre- og komitéverv – eller som frivillig dommer og medhjelper – mens jeg har vært ansatt i forbundet – dere gjør en fantastisk jobb, og jeg er glad for å kunne si at jeg har samarbeidet godt med dere alle! Det er farlig å nevne navn, for det er så mange av dere jeg har satt stor pris på – så fra meg – en stor felles takk til dere alle!

Men – jeg skal nevne ett navn; Terje Slydahl – som jeg har arbeidet så tett med gjennom alle mine fem år her. Til tider har vi hatt daglige samtaler på telefonen – om, med og for kastesporten som tema. Tusen takk, Terje – jeg tror det er få som er klar over hvor mange timer du bruker for kastesporten – tusen takk for et meget godt samarbeid!

Frem til NCF får ansatt min etterfølger, så kan dere kontakte forbundet på telefon 47485911 (Terje Slydahl), eller på e-post styret@castingforbundet.no

Som dere vel vet, så fortsetter jeg som generalsekretær for Norges Badmintonforbund – jeg ser frem til å begynne der fra i morgen, så dere får heie på meg der! =) Dere kan selvsagt fortsatt nå meg – bruk gjerne min private e-post mariushj@gmail.com.

Igjen, tusen takk for meg – vi ses – og lykke til videre, til dere alle!

Deres Marius