Førstkommende lørdag og søndag forflytter vi oss til Tønsberg for siste runde i årets Norges-cup i fluekasting. Endelig skal sammenlagtvinnerne kåres. Vi ser nærmere på stevnet i Tønsberg, og tar et tilbakeblikk på årets Norges-cup.

Stevnet i Tønsberg blir det fjerde Norges-cup stevne i år, etter at Begna-stevnet ble avlyst tidlig i august. Årets cup er det 14. i rekken, siden man for første gang arrangerte Norges-cup i 2005. Den gang bar den navnet “Guideline-cup”, ettersom den var sponset av Aktiv Fritid. Bakgrunnen for å opprette den var et forsøk på å øke fokuset på fluefiskekonkurranser med fiskeutstyr. Sammenlagtvinnerne i 2005 ble Mikael Blomberg (enhånds og sammenlagt) og Steinar Skogmo (tohånds). 40 utøvere deltok i cupen i løpet av denne første sesongen, hvor det ble arrangert fem stevner i Kristiansand, Stavanger, Oslo, Trondheim og Tønsberg.

I år har det vært noe lavere deltakelse i Norges-cupen. 31 utøvere har deltatt totalt i alle øvelser og klasser, i de tre stevner som har blitt gjennomført, før avslutningsstevnet i Tønsberg. Likefult blir det en spennende kamp om sammenlagt seierne i årets cup. Etter 3 av 4 stevner er det Rune Brenna som leder Norges-cupen i allround. Gard Thompson leder i ørret presisjon, Bjørn Knutslid leder både ørret- og sjøøret lengde, mens det er Rune Brenna som leder laks lengde.

  • Se sammenlagtlisten etter 3 av 4 runder for Ørret presisjon her.
  • Se sammenlagtlisten etter 3 av 4 runder for Ørret lengde her.
  • Se sammenlagtlisten etter 3 av 4 runder for Sjøøret lengde her.
  • Se sammenlagtlisten etter 3 av 4 runder for Laks lengde her.
  • Se sammenlagtlisten for allround her.

I Tønsberg er det også knyttet forventninger til det nye utslagssystemet som skal testes ut, og som man håper skal gi mer rettferdighet i forhold til vind. Leder av teknisk komite, Steinar Røstad, ser frem til å prøve ut det nye systemet, og vil på åpningen av stevnet forklare hvordan konkurransene skal gjennomføres. Startlistene, som kan ses under, er satt opp med rankinglisten som utgangspunkt. Det vil gjøres justeringer i forhold til de som er påmeldt stevnet, og ikke-rangerte vil også kunne settes inn i systemet.

Se startlisten for ørret lengde her, startliste for sjøørret lengde her, og laks lengde her. Startlisten for ørret presisjon lages på vanlig måte.

Får vi se flere Norgesrekorder til helgen?

I 2019 har vi hittil notert seks nye Norgesrekorder. Det er satt to seniorrekorder; begge i Nordisk mesterskap. Anita Strand satte ny rekord i 15,1 ft spey (92 poeng) og Bjørn Knutslid kastet ny norsk rekord i sjøørret lengde, da han kastet 56 m. De resterende rekordene er satt i veteranklassen. Tor-Erik Gjersøe har stått for tre av disse. Tor-Erik kastet 62 poeng (på 3.20) i ørret presisjon i Norges-cup stevnet på Holmendammen, og 53 m i sjøørret lengde på Nordisk. Innendørs kastet Tor-Erik 35,75 m i ørret lengde på 5’er cup stevnet i Skien. Øyvind Strand satte Norgesrekorder i begge spey-øvelsene på Nordisk, men nå er det kun 15,1 ft som innehas av Øyvind, den nye rekorden lyder på 99 poeng. I 18 ft spey kastet Øysten A. Hveding 53,5 m i helgen, og er dermed den siste med rekordkast i år. Vi gleder oss til å se om det kan settes flere rekorder i Tønsberg. Se alle de nasjonale rekordene i fluekasting her. 

Tønsbergstevnet arrangeres på Sem Idrettslags fotballbane lørdag 5. og søndag 6. oktober. Stevnestart begge dager kl 10.00.

Vi gleder oss!

Illustrasjonsbildet er tatt av Christopher Martinsen.