Mens Harald Økern Jensen som vanlig var sterkest i flue lengdeøvelsene, var Martin Nøkleberg best både i flue enhånds lengde og haspel Arenberg. Arranggørklubbens Kristoffer Olstad viste seg som den mest jevne presisjonskasteren ettersom han vant sammenlagt i de fire presisjonsøvelsene.

Å arrangere castingstevne på Lillehammer midt i oktober, kan være et sjansespill i forhold til været. Søndag 13. oktober var det oppholdsvær og sola tittet tidvis fram gjennom åpninger i skydekket. Votter og hansker var imidlertid nødvendig for å holde fingrene varme mellom øvelsene. Forholdene for presisjonskasting var utmerket med nærmest vindstille til svak vind. Den lille trekken som var, dreide litt rundt i løpet av dagen og medførte behov for å legge om baner.

Jevne dueller

Sju kastere stilte til start i det nasjonale castingstevnet på Lillehammer, og det var faktisk flere enn deltagerantallet på årets Norgesmesterskap på Ås. I flue presisjon ble det to bom både for Kristoffer Olstad (Lillehammer Sportsfiskerforening) og Martin Nøkleberg (Kristiansand JFF), og omkast måtte til for å kåre en vinner. Ingen av kasterne klarte helt å følge opp resultatet fra den ordinære runden. Martin klarte 85 poeng, mens Kristoffer hadde to bomkast mer.

I Haspel Arenberg oppnådde både Martin Nøkleberg og Harald Økern Jensen (Oslo Sportsfiskere) 92 poeng. I omkastet var Martin best med 86 poeng, mens Harald hadde en svak avslutning og endte på 74 poeng. Harald er ikke bare en god lengdekaster. Han imponerte også i haspel presisjon der han lenge traff på hvert eneste kast, men måtte tåle tre bomkast mot slutten av øvelsen. Dermed ble det tangering av pers. på 85 poeng. Per Øivind Ask (Drammen Sportsfiskere) klarte 70 poeng og tok 2. plassen, mens Kristoffer Olstad, Martin Nøkleberg og Per Martin Johansen (Lillehammer Sportsfiskerforening) oppnådde 65 poeng. I omkastet fikk både Kristoffer og Martin 70 poeng, men Martin gjennomførte øvelsen raskest og tok 3. plassen.

I rulle presisjon ble det et oppgjør mellom Per Øivind og Kristoffer. Per Øivind klarte 60 poeng. Kristoffer kastet også bra, men bommet på siste kast og fikk 55 poeng.

Gode lengder med lite vind

Det var minimalt med hjelp av medvind da kasterne gjennomførte flue enhånds lengde. Harald viste seg som en presisjonkaster også her og klarte kunststykke å lande flua på samme sted på de to lengste kastene, som da ble målt til 55,03 meter. Det holdt til å vinne foran Martin som fikk sitt lengste kast målt til 54,18 meter. Per Martin knep 3. plassen med et kast på 48,17 meter.

Heller ikke da flue tohånds lengde skulle kastes var det mer enn et svakt vinddrag. Harald klarte likevel å kaste over 69 meter, mens Martin måtte nøye seg med 64,12 meter. Kristoffer klarte ikke å komme over 60 meter, og fikk sitt lengste kast målt til 59,20 meter.

Alle kasterne var enig i at et slikt stevne med tid til trening mellom øvelsene og jevne konkurranser der en fikk prøvd både konsentrasjonsevnen og konkurransenervene, var veldig bra.

Tekst: Trond K. Haraldsen

Bilder: Trond K. Haraldsen og Martin Nøkleberg

Første bilde: Oppvarming i haspel presisjon. F. v. Hans Petter Aas, Per Øivind Ask, Harald Økern Jensen, Kristoffer Olstad, Martin Nøkleberg og Per Martin Johansen