Første dag av årets NM i spey er gjennomført, og Norgesmestere i 15,1 ft spey er kåret. Vi gratulerer Tommy Aarkvisla og Anita M. Strand som mestere i 2019. Veteranklassen ble vunnet av Øystein A. Hveding.

Det ble en regnfull første dag av NM i spey på Burudvann i dag. Det skremte derimot ikke de 14 deltakerne, med familie og venner som hadde møtt opp. Deltakerne skulle igjennom hele tre kvalifiseringsrunder, slik at alle fikk mange kast gjennom hele dagen. Tore Tiltnes ønsket deltakerne velkommen, og John Einar Enger tok plass i dommerbåten ved stevnestart kl 10.00.

Dagen ble preget av god kasting, regn og mange spennende dueller. I første kvalifiseringsrunde bet Werner Stausland såpass godt fra seg at det hold helt til finalen. Werner kastet til 89,5 poeng i styrtregn, og kom dermed til å slå klubbkamerat fra KJFF, Rune Brenna, med et halvt poeng, og innløste med det billett til finalen. På damesiden var det spesielt hyggelig å ha med et nytt ansikt i miljøet, Marita F. Mårdalen, som slo til med flere gode kast. Marita har ikke kastet veldig lenge, men har allerede kommet opp på et solid nivå, og klinket til med et høyrekast på 33 m i andre runde. Fra kvalifiseringen må vi også fremheve sisterunden til Vidar Næss; 105 poeng, med kast på 50 m (venstre) og 55 m (høyre). Med det ledet han med ett poeng på regjerende norgesmester, Eirik H. Larsen inn i finalen. Alle resultatene fra de tre kvalifiseringsrundene kan dere lese lenger ned i artikkelen.

Bildet: Geir Hansen kaster i finaleomgangen. Geir ble tilslutt nr. 5 i årets NM i 15,1 ft spey.

Før gutta skulle gjøre seg klare til finale omgangen, gav vi en stor applaus til Anita M. Strand, som virker helt uslålig i damens spey. Det ble NM-tittel på Anita i år også, og hun kunne fortjent motta alles applaus på strandkanten (premieutdelingen er i morgen). Også i veteranklassen deltar det kun to kastere, og mester ble derfor kåret uten egen finale. Øystein A. Hveding vant duellen med Øyvind T. Strand, og ble årets veteran-norgesmester, etter å ha 34 m (v) og 46,4 m (h) i siste omgang. Vi gratulerer!

I finalen ble det svært spennende. Først ut var Werner Stausland, etterfulgt av Tommy Aarkvisla, Geir Hansen, Jarle Strandberg, Eirik H. Larsen og Vidar Næss. For en gjeng! I tur og orden kastet de, men ingen klarte å komme opp på samme nivå som nr. 5 etter kvalifiseringen, Tommy Aarkvisla. Tommy viste muskler og var best i dag. 54 m (v) og 51,5 m (h) holdt helt inn. Vi gratulerer, Tommy!

Finale resultatene i herreklassen:

  1. Tommy Aarkvisla, TFFK – 54 m (v) / 51,5 m (h) – 105,5 poeng
  2. Eirik H. Larsen, VBSF – 53 m (v) / 50,5 m (h) – 103,5 poeng
  3. Jarle Strandberg, TFFK – 52 m (v) / 51 m (h) – 103 poeng (48 m (v) / 50,5 m (h)
  4. Vidar Næss, TFFK – 48,5 m (v) / 54,5 m (h) – 103 poeng (46,5 m (v) / 51,5 m (h)
  5. Geir Hansen, BCK – 50 m (v) / 52 m (h) – 102 poeng
  6. Werner Stausland, KJFF – 40,5 m (v) / 42,5 m (h)

Bilde t. v. Harald Ø. Jensen og Øyvind T. Strand, og t. h. Per E. Knudsen og Tore Tiltnes – fire stk glade gutter på NM! 

Bildet t. v. John Einar Enger, uvurdelig mann på stevnet – t. h. Marita og Anita som gir hverandre en klem før stevnet åpner.

Bildet: Resultater fra de tre kvalifiseringsrundene. Beste kvalifiseringsrunde er uthevet.

Bildet: Tommy Aarkvisla kaster 54 m i finalen.

I morgen fortsetter NM med 16/18 ft spey kl 10. Vi gleder oss!

Takk til Steinar Røstad, som har tatt de flotteste bildene!