Trond K. Haraldsen, Martin Nøkleberg og Harald Økern Jensen kastet både presist og langt under Bjørnebekk VM-test på Ås lørdag 31. august.

Lillehammer Sportsfiskerforening ved Trond Knapp Haraldsen hadde tatt initiativ til å arrangere et teststevne med fullt øvelsesprogram i forkant av VM i casting som arrangeres i Tsjekkia 4.-8. september. De svenske landslagskasterne var også invitert til teststevnet, men det passet ikke for dem denne gangen. Dermed ble deltagerne det norske VM laget: Harald Økern Jensen (Oslo Sportsfiskere), Martin Nøkleberg (Kristiansand JFF) og Trond Knapp Haraldsen (Lillehammer Sportsfiskerforening).

VM-laget i casting: fra h. Harald Økern Jensen, Martin Nøkleberg og Trond Knapp Haraldsen

Nøkleberg satte standarden i første øvelse med fullt hus i flue presisjon og tid rett i underkant av 2 minutter. –Jeg kjente at det var konkurranse. Flere av kastene var litt rufsete, og jeg var heldig som fikk inn to kanttreff. Jeg tror det er i denne øvelsen jeg har størst sjanse i VM, uttalte Nøkleberg. Han fortsatte å imponere i haspel Arenberg med 9 av 10 tiere, og en sekser til side for blinken på 18 m, 96 poeng. I flue enhånds lengde fikk Nøkleberg opp et kjempekast på 64,37 m. Det holdt til å vinne ettersom Økern Jensen bare klarte 61 meter. I flue tohånds lengde var imidlertid Økern Jensen suveren. Hans lengste kast ble målt til 81,07 m og det var nesten ti meter lenger enn hans nest lengste. –Jeg må nok få opp et tilsvarende godt kast i VM for å komme til finalen. Jeg har vært nær de to siste årene uten å ha fullklaff, og det blir spennende å se hvilke konkurrenter jeg skal møte i VM, sa Økern Jensen. Økern Jensen får også godkjent for 75 poeng i haspel presisjon, der han avsluttet meget sterkt med treff på de åtte siste kastene.

I lengdeøvelsene med haspel og rulle må en både kaste langt og innenfor sektor. Den kombinasjonen slet alle kasterne med under lørdagens konkurranse. Nøkleberg fikk et ok kast på 64,96 meter i haspel enhånds lengde. Økern Jensen kastet over 70 meter, men pluggen landet rett utenfor sektor og han ble derfor stående uten resultat i øvelsen. I haspel tohånds lengde var det bare Haraldsen som fikk tellende resultat, 73,28 m. Han kastet nesten like langt i rulle tohånds lengde med 70,54 m. Hans beste resultat var likevel 70 poeng i rulle presisjon. –Jeg har jobbet mye med teknikken i denne øvelsen, og kaster nå med kortere heng. Da går pluggen mer rett mot plata, og det var moro å klare ny pers. i øvelsen. Kanskje kan jeg forbedre persen ytterligere i VM, kommenterte Haraldsen.

Resultater Bjørnebekk VM-test i casting 31. august, 2019: Klikk her

Trond K. Haraldsen, her fra landslagets trening på Voldsløkka 25.08.

Tekst: Trond K. Haraldsen