I skrivende stund er det 26 varmegrader her i Oslo, vi har inntrykk av at de fleste av dere er på fisketur, og det er relativt stille i innboksen på forbundskontoret. Vi tar oss derfor tid til en liten oppsummering, nå rett før ferietiden, samtidig som vi retter blikket mot høstsesongen!

Tilbakeblikk på vårsesongen

Før vi går til terminlisten for arrangementene som kommer, la oss oppsummere første del av sesongen. Vi har hittil i 2023 hatt 50 nyhetssaker publisert på castingforbundet.no – mange av disse omhandler stevnene våre.

Året ble innledet med avslutningsstevnene i 5#Cupen – tre stevner ble gjennomført – først i Tromsø (les her.), deretter i Skien (les her.) og som avslutning, et flott innendørs NM i Tønsberg (les her). Takk til TCFF, GS og TFFK for flotte stevner!

Castingsesongen startet med innendørs-NM på NIH (les her.) og i mai representerte Harald Ø. Jensen og hentet medaljer på World Cup-åpningen i Italia (les her.). I slutten av mai ble det gjennomført treningsstevne med både fluekasting og casting på programmet (les her).

Speykasterne våre hadde årets første stevne på Eikeren andre helgen i mai (les her). I forkant av dette hadde imidlertid Anita, Tommy og Glenn representert oss alle på beste måte i Spey-O-Rama i San Francisco (les her).

Norgescupen i fluekasting åpnet med stevne i Vennesla (les her), og fortsatte med Norgesmesterskap på Holmendammen (les her), takk til KJFF og OS for flotte stevner!

På nettsiden vil man også finne artikler om vårt samarbeid med Sportsfiskelandslinja på Grong (les her), om flere kastekurs i regi av Nasjonal Kasteklubb, om lansering av årshjul og kompetansefilm – vår nye nettside for våre utdanningsfilmer (se her). Man finner artikler om rydding i Akerselva, åpning og kurser hos klubber og om vårt engasjement på årets Camp Villmark og gjennomføring av Forbundstinget og utdeling av hederstegn til hedersmenn og kvinner i miljøet (se her). Heder og ære til castesporten ble det også i Oslo Rådhus (les her) – det har med andre ord, skjedd mye i første del av sesongen. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Se oppdatert ranking i fluekasting her.

Evaluering av NM på Holmendammen

Alle deltakere på årets NM fikk i etterkant av arrangementet et evalueringsskjema for å gi sine tilbakemeldinger. Forbundsstyret vil behandle alle innspill på styremøte i august, og vi takker for mye ros og relevante og nyttige innspill. Vi satser på å få konkrete tiltak ut av innspillene. Forrige gang vi hadde en evaluering av NM, i 2020, brukte vi innspillene til å etablere et nytt påmeldingssystem – Isonen er nå innarbeidet og brukes av alle våre deltakere. I tillegg ble det lagt ned et stort arbeid for at forbundet skulle beholde H.M. Kongens pokal, noe vi lykkes med. Vi håper på like godt utbytte av evalueringen også i denne runden.

Terminlisten for høsten

  • NM i casting 2023 – 19. august – Ekebergsletta, Oslo

Merk her at vi har besluttet å gjennomføre NM på én dag, og at vi har søkt Oslo kommune om å få bruke Ekebergsletta. Vi har ikke fått dette siste endelig bekreftet. Alle i castingmiljøet vil tilskrives når sted er endelig. Til årets NM inviterer vi også med våre nordiske venner, og Estland har planer om å bruke stevnet i sin oppkjøring frem mot VM.

  • US Open – fluekasting & casting – 21.-26. august – San Francisco, USA

Les om den norske troppen her.  Vi gleder oss til å følge utøverne våre også i oppkjøringen, og ønsker dere alle lykke til med forberedelsene i sommer!

  • VM i Casting 2023 – 7.-10. september – Bloni, Polen

Vi har enda ikke mottatt invitasjonen til årets VM, men har meldt fra om vår deltakelse til arrangørene i Polen. Mer om årets VM og uttak vil informeres aktuelle landslagskastere i sommer.

  • Nordisk mesterskap fluekasting – 9.-10. september – Sverige

Det Svenske forbundet har satt dato 9.-10. september for årets Nordisk mesterskap i fluekasting. De har antydet Gøteborg som arrangørsted, men har kommunisert at de ikke har dette klart. Vi vet dessverre lite om når vi kan få avklaringer på dette. Dersom det skulle vise seg at det ikke blir noe Nordisk mesterskap, så har vi dialog med Sandes Flycasting og planen er i så fall å erstatte stevnet med å arrangere Norgescupstevne i Sandnes på samme dato.

  • NM spey – 16.-17. september – Hemsedal
  • Burud Spey-O-Rama rules Open – 30.09-1. oktober – Burudvann – les invitasjonen her, og påmeldingen er også åpnet.

Speykasterne våre må sette av to datoer for høsten! Gå ikke glipp av noen av disse. I Hemsedal planlegges det at vi prøver ut ett nytt vann som åsted for stevnet, og på Burudvann gjennomføres stevnet som en “Open” med Spey-O-Rama regler for 15 fot konkurransen. Merk også generøse gaver fra Nordisk Fiskeutstyr.

  • Nasjonalt stevne i casting – Lillehammer – 17. september (treningsdag 16.09)

I Lillehammer arrangerer man tradisjonens tro klubbmesterskap i casting, som er åpen for alle, og har status som nasjonalt stevne.

  • Norgescup i fluekasting – oktober.

Styret vil behandle hvorvidt vi skal gjennomføre et avsluttende Norgescupstevne i fluekasting i oktober, dato 7.-8. oktober er satt som utgangspunkt. Dette vil avklares i august.

  • 5#Cupen 1. runde – ørret presisjon og lengde – 18. november – Sandnes
  • 5#Cupen 2. runde – ørret presisjon og lengde – desember – Kristiansand (?)

Som vanlig tar vi sikte på å gjennomføre to 5#cup-stevner som avslutning på sesongen. Disse stevnene kommer vi tilbake til.

Terminlisten finnes alltid oppdatert her.

Sommerhilsen fra Idrettspresidenten

Vi overbringer her et sommerbrev fra vår nye Idrettspresident Zaineb Al-Samarai, hvor hun ønsker alle medlemmer av norsk idrett en riktig god sommer – les Zainebs hilsen her.

Les også vår oppsummering av Idrettstinget her.

Sommerferie på forbundskontoret

Forbundskontoret vil være stengt i perioden 26. juni til 31. juli. Dersom dere trenger å kontakte forbundet i denne perioden – ta kontakt på telefon 580000467646 (Terje Slydahl).

Spørsmål knyttet US Open kan gå til Tom Robertsen tom@flycasting.no

Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer – skitt fiske – og lykke til med forberedelsene til høstsesongen!