Årets første World Cup ble i helgen gjennomført i Vicenza, Italia. Harald Ø. Jensen, som deltok som eneste norske utøver, vant laks lengde, bronse i sjøørret lengde og vant fluekast-kombinasjonen sammenlagt.

Det ble en svært hektisk dag for Harald som deltok i alle fem castingøvelser og alle fire fluekastøvelser på programmet, med inklusive finaler i fluekastingen – og alt gjennomført innenfor kun én konkurransedag, skulle vi som kjenner Harald likt å se rigging av utstyr og snøre-forberedelsene mellom alle øvelsene. På telefon kunne en anpusten Harald bekrefte at det ble litt småhektisk!

I casting-øvelsene gikk det ikke helt etter oppskriften i øvelsen som pleier å være Haralds beste; flue lengde enhånds, men dess mer gledelig var et svært godt resultat i øvelse 5 haspel lengde enhånds hvor Harald kastet 70,35m!

Foto: ICSF/Andreas Kirchner

Arrangørene i Italia skal ha stor honnør for å ha rekruttert svært mange ungdommer til arrangementet, også fra Tyskland kom en stor delegasjon ungdommer som konkurrerte delvis i stevnet og delvis med egne konkurranser utenfor World Cup-arrangementet. Stevnet var svært vellykket med deltakere fra 11 nasjoner. Stadig flere World Cup stevner inkluderer fluekasting på programmet, så kanskje vekker dette også større interesse her hjemme for World-Cupen i ICSF?

For i fluekasting viste Harald hvem som er best – og vant kombinasjonen øvelse 1-4 (sammenlagt), etter å ha vunnet laks lengde og bronse i sjøørret!

Vi gratulerer, Harald!

Også Tjekkerne begynner å vise interesse for å teste laks lengde (de har det klart beste laget i øvelse 6-casting tohånds flue). Her kaster Jan Luxa verdensrekordholder på 1 hånds – 72 meter i under 3sek/m).

Foto: ICSF/Andres Kirchner og Harald Ø. Jensen (under).

Se resultatene her.

Se bilder på facebookgruppen ICSF International Casting Sport Federation her.

Foto: ICSF/Andreas Kirchner