Mai er kanskje den måneden der forskjellen er størst mellom nord og sør. Venner i sør rapporterer om varme dager, klekkinger og t-skjorte. Vi i nord har fortsatt is på vannene, snøbyger og ullskjorte, selv om dagene er lange og det er lyst hele døgnet. I dette klimaet gir fiske etter sjøørret endelig en mulighet for praktisk glede av vinterens trening i hall og fluer bundet i en mørketid med bare våte drømmer om storfisk.

Helga 25-27 mai gikk både TCFF sin sjøørret-tur til Nordreisa og klubbens tradisjonsrike sjøørretkonkurranse av stabelen. Sjøørret-turen samlet 17 medlemmer og en sammensetning som inkluderte både pur unge og godt voksne, ferske og erfarne, kort og langt kastende medlemmer. Med seks grader i lufta og kuling i kastene prioriterte mange sosialt samvær over aktivt fiske første kvelden. Det var meldt bedre vær, vinden roet seg, og de første fiskene ble tatt først tidlig lørdag morgen.

Sjøørret konkurransen samler fiskere i hele Troms. Det fiskes med stang fra land, og lengst fisk er det som gjelder. Det var særlig stor giverglede fra våre sponsorer i år, og særlig fra Andresen Våpenforretning og Pyramiden Sport i Tromsø, Midgar Flies og Sport 1 Nordtro på Storslett. Vi innførte derfor en ny klasse – Gullfisken – i år, der den innrapporterte fisken med lengde nærmest en tilfeldig valgt lengde trukket etter avslutning vant. En slags sjøørretfiskerens idealtid. God værmelding, de fine premiene og stor interesse for sjøørret fiske generelt bidro nok alle til rekorddeltagelse i fiskekonkurransen.

At det er stor sjøørret langs kysten av Troms er utvilsomt. De lengste fiskene som ble fanget var 80 og 81 cm, og mange fisk ble tatt på over 60 cm. Påfallende mange fisk var i god kondisjon på tross av at vi er tidlig på året. Gullfisken førte nok til at flere mindre fisk ble innrapportert en vanlig. Været utviklet seg også til det som opplevdes som tropiske forhold med over 20 grader ved avslutningen på søndag ettermiddag. Blant deltagerne på sjøørretturen til TCFF fikk både unge og eldre fisk og det ble satt mange personlige rekorder, noen med fisk opp mot 5 kg. Man trengte ikke kaste langt for å få fisk, men kastetreningen gjennom vinteren var nok ingen ulempe.

Tekst: Audun Stien