Oslo kommunes feiring av Osloidretten ble igår gjennomført med en flott mottakelse i Oslo Rådhus. Av de spesielt inviterte gjester var to av våre Verdensmestere fra 2022 Eirik Hernes Larsen og Harald Økern Jensen. Erik og Harald ble hedret av Ordfører Marianne Borgen og Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal, foran representanter fra Oslo Idrettskrets og Osloidrettens spesielt inviterte gjester.

Ordfører Marianne Borgen, Harald Ø. Jensen og Eirik Hernes Larsen, Foto: Oslo kommune/Sturlason.

På programmet sto hedring av Osloidrettens medaljører i OL og VM i 2022, samt Europamestere (kun seniorer). Det ble delt ut idrettsstipender til unge lovende utøvere, to idrettslag som fylte 100 år ble overrakt gavekort, og årets idrettslag og årets ildsjel ble hedret. Les om hele seremonien her.

Da våre gutter skulle hedres, gjorde Ordfører Marianne Borgen en fin presentasjon av Harald og Eirik, og sa noen gode ord om sporten vår. Det skapte imidlertid latter i salen, da Marianne spurte Harald om 43,5 meter (som var Haralds vinnerkast i finalen ørret presisjon) var lengden på ørreten…!

Seremonien fant sted i Bankettsalen i Oslo Rådhus, mottakelsen i Festgalleriet, Foto: Oslo kommune/Sturlason.

Eirik Hernes Larsen presenteres og hedres for å ha blitt Verdensmester i 18ft spey 2022, Foto: Oslo kommune/Sturlason.

Gjestene ankommer, Foto: Oslo kommune/Sturlason.

Harald og Eirik mottok gaven; Oslo kommunes spesialdesignede Rådhusglass, Foto: Oslo kommune/Sturlason.

Seremonien inkluderte også kunstnerisk innslag ved sanger Maria Petra, Foto: Oslo kommune/Sturlason.

Oslo Sportsfiskere ved leder Geir Granli, og Marius H. Johannessen i Norges Castingforbund var med for å hedre Harald og Eirik, og fikk også en prat med Ordføreren.