Det har vært en aktiv helg for våre klubber – i Kristiansand ble det arrangert treningssamling og klubbmesterskap i fluekasting, i Tromsø var det endelig finvær, og rekordmange med på TCFFs sjøørretkurranse, og i Mo i Rana hadde Polarsirkelen Casting og Fluefiskeforening besøk av NRK på sitt fluekastekurs.

Denne helgen skulle vi ha gjennomført NM i fluekasting på Holmendammen i Oslo. Arrangementer som medfører geografisk forflytting, er fortsatt ikke anbefalt av Helsemyndighetene, og kasteaktivitetene må derfor foregå lokalt. Men, hvor herlig er det ikke å endelig kunne igangsette organisert aktivitet i klubbene?

I Kristiansand arrangerte KJFF både treningssamling og klubbmesterskap i løpet av helgen, og søndag konkurrerte 12 kastehungrige medlemmer i ørret presisjon, ørret-, sjøørret-, og laks lengde på bryggene ved Venneslafjorden. Koronavettreglene ble fulgt, og det satte ingen stopper på kastegleden!

Bildet: Kastehungrige medlemmer i KJFF som endelig fikk konkurrert i klubbmesterskapet denne helgen.

Bildet: Stein Grønberg viser frem antibac’en som selvsagt var lett tilgjengelig for alle.

Bildet: Gunnar Thompson (t.v.) og Vidar Sæløen (t.h.) måler opp at de har god nok avstand i kaffepausen. 

I Mo i Rana hadde Polarsirkelen Casting og Fluefiskeforening kastekurs på Revelneset både lørdag og søndag – Halvor Røberg, bildet, var fornøyd med en flott kurshelg – se reportasjen her – spol 1.46.50 ut i videoen).

Bildet: Skjermdump av innslaget fra PCFF kastekurs på NRK Nyheter.

I Tromsø Casting og Fluefiskeforening ble sjøørretkonkurransen 2020 gjennomført. Det ble en stor suksess. Avisa Nordlys hadde i dag en flott reportasje fra arrangementet – Under overskriften “Denne ruggen ble helgas største”, ble den rekordstore deltakelsen trukket frem. TCFFs leder, Kristian Grythe, sier til Avisa Nordlys; “Vi har vært velsignet med en fantastisk helg, god temperatur og mye sol. Sånn sett har det vært helt fantastisk. Når vi i samme slengen hadde rekorddeltakelse, det kunne ikke gått bedre”

Bildet: Vinnerruggen på 76 cm ble tatt av Richard Sandnes. Juniorklassen ble vunnet av Markus Andrè Akerøy (53cm).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildene: Kent Mortensen viser frem sin fangst, t.h. glade juniorer etter konkurransen. 

Bildet: Vinner av Sjøørretkonkurransen 2020 Richard Sandnes i midten, t.v. Rolf-Egil Håvoll og t.h. Kristian Grythe.

Det var sikkert enda mer aktivitet rundt om i flere klubber denne helgen. Send oss gjerne en liten rapport! Vi ønsker oss masse god kaste- og fiskeaktivitet fremover!

Tekst: Marius H. Johannessen

Foto: KJFF: Jan Vidar Josephsen / PCFF: NRK / TCFF: Kristian Grythe (som også har tatt artikkelens hovedbilde).