NM spey 2023 ble arrangert på Rensennvatnet langs Panoramavegen mellom Hemsedal og Valdres. Fantastisk sted for vårt kastestevne – 25 av landets beste speykastere møtte opp i kampen om Norgesmesterskapstitlene. Det ble både gamle kjente og nye kastere på pallen!

Anita Strand (t.v.) og Per Christian Hoelstad (t.h.) under 15ft konkurransene lørdag.

Spesielt hyggelig var det å ønske velkommen Magnus og Anna Hedman og Esa Raudasvirta som hadde tatt seg turen fra Sverige, og ikke minst en delegasjon fra Sportsfiskelandslinja på Grong, kastere fra Namdal Kasteklubb. Både svenskene og juniorene fra Grong beriket stevnet med god kasting.

Delegasjonen fra Sportsfiskelandslinja på Grong.

På 15ft lørdag var det kjente fjes øverst på pallen i herre og dame senior; Anita Strand og Jarle Stranberg ble Norgesmestere. Ikke overraskende, om man skulle gjettet utfallet på forhånd, men i Jarles tilfelle, overraskende likevel! Jarle var syk, og hadde hatt en svært krevende natt før konkurransen. Underveis sov han i bilen mellom andre kvalifiseringsomgang og finalen. Ute på standplass, ble all energi ble tatt ut i kastene – det holdt! 117 poeng i finalen (59m venstre og 58m høyre)! I dameklassen var Anita best med 93,5 poeng, Anna Hedman nest best med 84p, etterfulgt av Marita Mårdalen 79,5p og Tone C. Bråthen med 66,5p – to sistnevnte med hhv. sølv og bronse i det norske mesterskapet. I herreklassen gikk sølvet til Vidar Næss og bronsen til Eirik H. Larsen.

Jarle Strandberg etter at gullet var sikret på 15ft, og t.h. Anita Strand, Marita Mårdalen og Kristin Andersen.

Damepallen 15ft – Anna Hedman (sølv i konkurransen), Marita Mårdalen (NM sølv), Anita Strand (Norsk mester) og Tone C. Bråthen (NM bronse).

Pallen for herrer; Vidar Næss (sølv), Jarle Strandberg (gull) og Eirik H. Larsen (bronse).

Junior-pallen 15ft Emil Roen (sølv), Kristian A. Grung (gull) og Leo Hauger Delbekk (bronse).

I juniorklassen var den store overraskelsen, Leo Hauger Delbekk, som egentlig ikke skulle delta. Leo ble overtalt før start, og takket for det, med å knalle til i 1. omgang – kastet 32m (v) og 43m (h) – 75 poeng – noe som var best etter 1. omgang og som sikret finalebilletten. I finalen ble imidlertid Kristian A. Grung norsk mester med 82,5p, Emil Roen sølv med 77,5p og Leo H. Delbekk tok tilslutt bronsemedaljen med 69poeng i finalen.

Vi må også gratulere Kristian A. Grung med ny norsk junior-rekord i 2. kvalifiseringsomgang – 93 poeng! Vi gratulerer!

Veteranene 15ft; Esa Raudasvirta (sølv i konkurransen), Viggo Kristiansen (sølv i NM), Norsk mester Øystein Hveding og Øyvind Strand (Bronse i NM).

Det ble en superjevn finale for veteranene! 1 meter skilte de tre øverste plassene; Øystein Hveding og Esa Raudasvirta begge med 84,5poeng, og Viggo Kristiansen med 85,5poeng. Mellom Øystein Hveding og Esa Raudasvirta måtte nest beste poengsum avgjøre duellen, den vant Øystein med 81, mot 78,5 poeng!

Søndag var det klart for 16/18ft konkurransene:

I juniorklassen ble pallplassene på 18ft, den samme som på 15ft dagen før. Kristian A. Grung satte enda en ny norsk junior-rekord (!) i sitt siste kast i finalen – 53m, som selvsagt ble gullkastet! Emil Roen tok sølvet med 50m og Leo Hauger Delbekk vant bronsen med sitt kast på 45m.

I dameklassen ble Anita Strand nok en gang norsk mester på 16ft, Tone C. Bråthen vant sølvet, mens bronsen gikk til Marita F. Mårdalen.

I herreklassen ble Geir Hansen norsk mester med 69,5m. Bak Geir fulgte Werner Stausland, som knallet til med 66m i finalen – det ble sølv på Werner, mens Glenn Jacobsen kastet halvmeter’n bak 65,5m, og fikk bronsemedaljen.

Flott dag for kasting på Rensennvatnet!

Veteranklassen på 18ft – norsk mester Øystein Hveding, etterfulgt av svenske Esa Raudasvirta, Øyvind Strand (sølv i NM) og Thorgeir Gustavsen (bronse i NM).