Denne helgen ble 1. runde i vinterens 5#Cup arrangert i Sandnes. Andreas Skomedal (bildet) fikk også utdelt sitt bevis for å ha vunnet årets Norgescup i juniorklassen. Her følger rapport, utvalgte stemningsbilder og resultater fra helgens stevne.

Sandnes Flycasting sto som arrangør av åpningsstevnet i Sandneshallen, hvor 22 deltakere møtte opp, og gjorde arrangementet til et flott stevne. I dameklassen var det internt derby mellom Rjukan-kasterne Marita Mårdalen og Kristin A. Andersen. Kristin gjorde det best i presisjon med 43 poeng, mens Marita vant lengde med 27,86 meter. Sammenlagt ble det imidlertid seier til Kristin med 92,31 poeng.

Andreas Skomedal var eneste junior, så medaljene var sånn sett gitt på forhånd. Men han slo pappa Lars i lengde med sine 29,31 mot 28,94. Så nå antas det at familien ligger i hard- trening foran konkurranse på hjemmebane i desember! I herre veteran var Helge Lynnæs også eneste deltaker, og gjorde følgelig rent bord!

I herre senior var det mer spenning, og Bjørn Knutslid ledet innledningen med lengste kast på 37,05 meter, fire centimeter foran Kjetil Bertelsen’s 37,01. Det var imidlertid Kjetil som stakk av med seier i finalen med et kast på 36,06 meter. Jan Vidar Josephsen kastet seg opp til sølv med 34,94 meter, 13 cm foran Bjørn Knutslid, som endte på 34,81. I presisjonsøvelsen ble det rent bord til Kristiansand-kasterne; Vidar Sæløen var best i finalen med 67 poeng – foran lagkameratene Jan Vidar Josephsen (66 poeng), og Stein Grønberg (60poeng).

Sammenlagtvinner i herreklassen Jan Vidar Josephsen, sammen med Kjetil Bertelsen (sølv) og Vidar Sæløen (bronse). Sammenlagtvinner for kvinner – Kristin A. Andersen og sølv Marita Mårdalen. Foto: Trond Askildsen

Jan Vidar Josephsen nest lengst på ørret lengde – 35,47m som lengste kast.

Kristian Grung, Namdal kasteklubb, 29,19m i ørret lengde konkurransen.

Bronse med 37,05m – Bjørn Knutslid, Grenland Sportsfiskere.

Steinar Røstad med kombinert lengdekast og dansebevegelser – det holdt til 4. plass.

Karl Bråthen, Rjukan & Tinn Fluefiskeklubb – vi gleder oss til 5#Cup-stevnet i Såheimshallen i januar!

Pallene i hhv. ørret lengde, med vinner Kjetil Bertelsen, og ørret presisjon med vinner Vidar Sæløen. Foto: Trond Askildsen

Vinner i veteranklassen Helge Lynnæs, og Lars Skomedal i ørret lengde.

Resultater ørret presisjon

Resultater ørret lengde

Resultater Sammenlagt

Lars Skomedal, Tom A. Robertsen, Ronny Tegle og Nils Harald Leversund.

Vi skal ikke glemme arrangørene fra Sandnes, som igjen leverte en flott ramme for konkurransen! Tusen takk! Gratulerer også til alle vinnere og deltakere!

Takk for foto: Tom A. Robertsen, Trond Askildsen og Terje Christiansen