NM i fluekasting på Holmendammen ble et fint høydepunkt for alle kasterne i koronaåret. Harald Økern Jensen, Oslo Sportsfiskere, vant Kongepokalen, etter at fire mann hentet hvert sitt gull i herreklassen. I dameklassen vant Anita Strand sammenlagt med sine tre gull. Steinar Røstad vant sammenlagt for menn, med sine tre medaljer, og Tor Erik Gjersøe gjorde rent bord i veteranklassen.

Oslo Sportsfiskere inviterte til Holmendammen, som så mange ganger før, og mesterskapet hadde de beste rammer, selv om været var noe ustabilt. Forholdene var relativt stabile for kasterne, og totalt kjempet 24 utøvere om titlene i årets mesterskap.

Bildene: f.v. stevnet åpnes, de to Norgesmesterne i ørret presisjon Steinar Røstad og Anita Strand.

I ørret presisjon var det i herreklassen fem rødjakker fra KJFF, og Steinar Røstad, Tønsberg FFK, som kastet seg til finale. Best etter innledende runde var Røstad med 59 poeng, Martin Nøkleberg; KJFF, med 56 poeng, og Jan Vidar Josephsen, KJFF, med 55 poeng. Gard Thompson kastet seg opp på pallplass og sølv i finalen med 62 poeng, men kunne ikke ta Steinar Røstad som var bunnsolid på åpningsøvelsen, og økte til 66 poeng i finalen. Steinar hentet gullet, mens Jan Vidar Josephsen tok bronsen. I dameklassen ble Anita Strand, TFFK, norsk mester med 34 poeng, foran Tone C. Martinsen, BFCK, 29 poeng, og Frida Josephsen, KJFF, 23 poeng. I veteranklassen ble det to medaljer til Oslo Sportsfiskere, Åge Larsen (sølv) og Geir Granli (bronse), bak Tor Erik Gjersøe, som var sikker mester i veteranklassen.

Lørdagen fortsatte med ørret lengde. Her fortsatte Anita Strand i gullsporet, og hentet gull nr. 2 med sitt kast på 30,5m (innledende) og 2×27,5m i finalen. Tone C. Martinsen bak på sølvplass. I veteranklassen var også plasseringene lik som i presisjon; Tor Erik Gjersøe vant med 35m, også han kastet finale, hvor han gjentok lengste kast fra innledningsomgangene. Åge Larsen kastet 28m på sølvplass og Geir Granli 24,5m på bronseplass. I herreklassen knivet Steinar Røstad mot Kjetil Bertelsen, Sandnes CF. Førstnevnte kastet 37,5 og 36,5m innledningsvis, mot Kjetils 37,5 og 37m. Rekkefølgen på de to sto seg i finalen , da Kjetil Bertelsen kastet lengst 36,5m, og ble norsk mester, mot Røstads 35,5m, som holdt til bronse. Harald Ø. Jensen kastet 36m i finalen, vant sølvet.

Bildene: Alle medaljevinnerne lørdag, og sølvvinner ørret presisjon, Gard Thompson, KJFF.

Lørdag kveld var det felles middag korona-style, med deltakerliste, på Egon, Ullevål stadion. Deltakerne gjorde seg klare for ny dag og nye sjanser for søndagens avslutningsøvelser.

I sjøørret lengde var det Harald Økern Jensen, som på hjemmebane hentet herre-gullet, etter å ha vært best både innledningsvis (lengste kast 43,5m) og i finalen (lengste kast 41m). Harald ble norsk mester foran Jan Vidar Josephsen (39,5m) og Martin Nøkleberg (39m), begge KJFF. I dameklassen kastet Anita Strand 34,5m og ble Norsk mester for tredje gang denne helgen. Nå foran Frida Josephsen, KJFF, og Tone C. Martinsen, BFCK. I veteranklassen delte de tre herrer Tor Erik Gjersøe, Åge Larsen og Geir Granli, medaljene på samme måte som dagen i forveien. Tor Erik i en klasse for seg. Han kastet seg også med i finalen, hvor han kastet 2x38m som sine lengste kast, halvmeteren kortere, enn lengste kast innledningsvis.

Bildene: Holmendammen før stevnestart søndag, og Bjørn Knutslid, GS, i ørret presisjon.

På avslutningsøvelsen laks lengde gikk Norgesmesterskapet til Begna. Tone C. Martinsen kastet 43,5m i begge omganger, og slo med det Anita Strand, som ble henvist til sølv. Frida Josephsen vant bronsen. I veteranklassen var det kommet med flere utfordrere, da Øyvind Strand og Tore Tiltnes, begge TFFK, skulle sette på plass skapet. Øyvind var nærmest, med sine lengste kast på 46,5m og 45m, nok til å vinne sølvet. Tor Erik vant mesterskapets fjerde gull med sitt lengste kast på 48m. Åge Larsen vant bronsen med sine kast på 2×45,5m. I herreklassen var det kommet med en ny kaster på avslutningsøvelsen, og han var ikke av det beskjedene slaget. Eirik Hernes Larsen var selvsagt en av favorittene og vant på hjemmebane, overlegent med sitt lengste kast på 58m. Bak Eirik vant Martin Nøkleberg sin andre medalje for dagen, da han kastet 53m i finalen. Sølv til Martin. Bronsen gikk til Steinar Røstad, som kastet 52,5m.

Bildet: Alle medaljevinnerne søndag.

Sammenlagt var det enkelt å kåre Anita Strand til sammenlagtvinner for damene, og Tor Erik Gjersøe som sammenlagtvinner i veteranklassen. Harald Økern Jensen ble deretter tildelt H. M. Kongens pokal. Harald Ø. Jensen slo sine konkurrenter om Kongepokalen blant annet med sitt gull i sjøørret lengde og sølv i ørret lengde, og kunne endelig hente hjem Kongepokalen – vi gratulerer!

Kongepokalen tildeles etter bestemte regler, og uavhengig av klasse. Gullet for sammenlagt menn skulle imidlertid vært tildelt Steinar Røstad, som med sitt gull i ørret presisjon og to bronser skulle fått med seg sin fjerde medalje for sammenlagt i herreklassen. Steinar får vår beklagelse, og vil få sitt sammenlagtgull tildelt på avslutningsrunden i Norgescupen (i Tønsberg 10.-11. oktober).

Bildene: F.v. Oslo Sportsfiskeres Geir Granli og Erik Andersen, sto på i arrangørstaben, Kjetil Bertelsen (foran) og Steinar Røstad (bak) i duell på brygga.

Vi takker Oslo Sportsfiskere med leder Geir Granli i spissen for et flott arrangement – Holmendammen leverte nok en gang! Tusen takk til alle de frivillige og til alle deltakerne, som gjorde stevnet til et flott arrangement!

Komplette resultatlister kan ses under.

Tekst: Marius H. Johannessen / Foto: Terje Christiansen og Marius H. Johannessen