Vi fortsetter vår reise rundt i Kaste-Norge – stadig flere klubber har nå startet opp igjen sine aktiviteter. Vi ser det på klubbenes facebook-grupper; det er nå både dugnader og aktiviteter på gang! I Kristiansand har brødrene Grønberg garantert for kasteopplæringen i 35 år – også den har startet opp igjen! Fra Stein Grønberg fikk vi i går kveld følgende flotte hilsen fra Sørlandet!  

Interessen for å lære kasting er større enn noen gang!

Det er onsdag kveld, og vi har nettopp avsluttet kveldens opplæring i fluekasting. Dette er et gratistilbud til de som vil lære fluekasting, men også en kveld der viderekomne kastere møtes for å utvikle seg. Min bror Per og jeg har drevet med dette ukentlig i 35 år, og vi har derfor gitt hundrevis sin første leksjon i vår edle kunst i å kaste med flue. Per har nå trappet ned instruksjonsinnsatsen, og kan med god samvittighet overlate jobben til andre. Vi er jo heldige i vår klubb ved at vi har en gjeng med dyktige kastere som er lette å be, og mer enn gjerne stepper inn og gjør en utmerket jobb med opplæring av nye kastere. Takk for innsatsen!

Fra mars til oktober møtes vi utendørs i Bendiksbukta på Odderøya, en nydelig plass nærmest midt i byen, ei grønn perle, og et mye brukt turområde. En stor plen ender i ei strand, noe som gjør dette til et godt egnet område for både overhodekasting, og spey og andre typer vannkast. Fra oktober, og hele vinteren til mars, så leier vi Odderøyhallen for trening. Vi pleier å ha 2 kvelder – en for opplæring av nye fluekastere, og en kveld for konkurransekastere. I vinter har vi vært nødt til å droppe innetreningene grunnet koronasituasjonen, men i mars måned kunne vi igjen møtes utendørs.

Det har også vist seg at rekrutering av nye konkurransekastere gjøres på disse kveldene, først vanlig kastetrening, for så å be de med på våre konkurransetreninger.

Litt gøy å kunne melde at interessen for å lære kasting er større enn noen gang. De kveldene vi har hatt til nå har hatt bedre oppmøte enn jeg kan huske fra tidligere år. Andre år har vi pleid å ha besøk av utstyrsleverandører for demo av nytt flueutstyr. Dette måtte vi droppe i år, men likevel har vi 30 kastere ukentlig. Gøy også å kunne si at alderen på kasterne spriker fra 10-80 år, og begge kjønn er representert. I dag var det 5 jenter/damer, og 5-6 barn.

Dette var bare noen optimistiske tanker om at vi har mange nye kastere som helt sikkert vil være med oss videre.
Savner dere andre kastere, og gleder meg vilt til vi igjen kan treffes, og det skal bli godt å få opp pulsen igjen i en konkurransesituasjon.

Stein Grønberg

Kristiansand JFF Fly Casting

Tusen takk for hilsenen, Stein! Fantastisk jobb dere gjør – vi gleder oss til vi ses med høy puls! Så snart vi kan møtes på stevner igjen!