Vi går inn i nok en flott helg, med godt vær de fleste steder i landet. Vi vet at mange av dere planlegger en tur ut i friluft og helt sikkert en fisketur. Forrige helg arrangerte Tromsø Casting og Fluefiske Forening laksetur til Reisaelva for sine medlemmer, og vi vil vise dere noen stemningsbilder derfra. TCFF oppfylte til de grader NCFs grunnidé om å tilrettelegge aktivitet og opplevelser mellom mennesker og natur, som det heter i dokumentene. I praksis fungerer det enda bedre enn på papiret!

Deres mann på forbundskontoret hadde den store glede å få være med på turen, og for en opplevelse det ble! Som dere vet har dere ansatt en som fortsatt trenger å bli kjent med hele spekteret av hva kastesporten er – sportsfisket og friluftsliv er viktige ingredienser – i tillegg hadde jeg aldri vært i Reisaelva. Endelig skulle jeg få bli med på tur!

Bildet: Roald Nyrum, Kevin Bollmann, Kristian Grythe og Hans Eilif Larsen fraktes i elvebåt oppover elva.

Innimellom får jeg e-poster fra alle dere i miljøet, som har ulike varianter av budskapet; (gjerne plassert nederst i e-posten, under adressefeltet) “Take care of your soul – go flyfishing“. Jeg tror alle våre medlemmer vet hva det betyr. Det var fint for meg å få bli med på tur for å kjenne det på kroppen, eller rettere: på sinnet! Her var det bare å senke skuldrene, og bli med på moroa!

Bildet: Laksen gjemte seg, men Hans Eilif viser frem en flott ørret. 

Det ble sagt på forbundstinget vårt for et par dager siden; kanskje skulle vi oftere løfte frem alt det arbeidet som gjøres i våre klubber som er mer sportsfiske relatert, enn relatert til konkurransekasting, – for tenk hvilken miljøskapende kraft det er å dra ut på tur sammen. Det er ikke få fisketurer som arrangeres i våre klubber i løpet av året. Kristian Grythe, den dyktige leder i TCFF, og jeg snakket om det på turen; klubbenes viktigste oppgave må jo være å lage gode sosiale møteplasser, så får fiske og konkurransekasting være aktivitetene som fører folk sammen. Klubbens viktigste oppgave er å skape gode opplevelser og trivsel, så kan kastegleden “sette seg” underveis.

Bildene: Kristian og Hans Eilif prøver lykken ved Mollisfossen. Under: Emily Hop og Hillary Adams padler nedover elva.

Jeg skal ikke bruke så mye mer plass til tekst denne gangen, for bildene understreker poenget. Men, jeg skal fortelle litt om Reisaelva, for selv om de fleste av dere har vært på mange flere fisketurer enn meg, så har jeg nå kanskje vært et sted som ikke alle har hatt gleden av å oppleve (enda).

Reisaelva ligger ca. 3,5 timers kjøretur nord-øst for Tromsø, i Nordreisa kommune. Vi kjørte E6 til Storslett og fylkesvei 865 til Bilto. Lenger kommer du ikke med bil. Herfra ble vi fraktet i elvebåter med guider fra Svartfoss Adventure, drøye to timer oppover elva og dypt inn i Reisa Nasjonalpark. Reisaelva er hele 12 mil lang, og underveis passerer man den 269 meter høye Mollisfossen, en fantastisk opplevelse. Etterhvert gikk vi til fots det siste stykke til Nausti, hvor vi satt opp våre telt. Derfra fulgte vi elva videre innover til fots, fisket underveis, over hengebroen ved Nedrefoss, og for noen av oss videre helt opp til Imofossen, laksens øverste stoppested. Nedover elven padlet vi kanoer to og to – i koronavennlig avstand til hverandre. Vi reiste med elva, fløt nedover med strømmene. En fantastisk opplevelse.

Bildene: Undertegnede ved Imofossen, matpause ved Nedrefoss, etter passering av hengebro. Glade kanopadlere og turgåere.

Tusen takk til TCFF for en fantastisk tur! Og god helg, og skitt fiske til alle som skal på tur denne helgen!

Tekst: Marius H. Johannessen

Foto: Hillary Adams, Kristian Grythe, Hans Eilif Larsen og Marius H. Johannessen