Harald Ø. Jensen hentet sine NM-titler nr. 9, 10, 11 og 12 for året! Thorgeir Gustavsen ble norsk mester i flue presisjon, Kristoffer Olstad med medalje-raid og Allan Lahi viste VM-form og tok med seg 3 seiere hjem til Estland!

Årets Norgesmesterskap i casting ble gjennomført på Ekebergsletta i Oslo – det var litt vått i gresset ved stevnestart lørdag morgen, men ble etterhvert en finfin dag for kastesporten. Det var mye å glede seg over rent kastemessig, og ikke minst var det veldig god stemning på sletta!

Harald Ø. Jensen bekreftet sin posisjon som Norges beste fluekaster på lengdeøvelsene – ved å bli norsk mester i både flue enhånds og tohånds lengde denne lørdagen. Tidligere i år har Harald vunnet ørret lengde i innendørs-NM i fluekasting, ørret-, sjøørret-, og laks lenge på utendørs-NM i fluekasting og Flue lengde enhånds i innendørs-NM i casting. Tar vi med haspeløvelsene i casting og sammenlagt tittelen på NM i fluekasting, har Harald Ø. Jensen totalt vunnet 12 NM-titler bare i 2023. Vi gratulerer!

Møtes på nytt i VM

Harald Ø. Jensen og Allan Lahi, Estland, møtes på nytt på VM i casting i Bychawa, Polen, tidlig i september. Allan ble invitert til årets NM, og brukte det norske mesterskapet som oppkjøring til VM. NM-tittelen var forbeholdt de norske kastere, men Allan bet godt fra seg og vant tre av øvelsene; haspel presisjon, haspel lengde tohånds og rulle tohånds lengde. Harald på sin side vant fire titler; som nevnt de to flue lengde-øvelsene, samt haspel arenberg og haspel lengde enhånds. Til VM forsterkes det norske laget med Martin Nøkleberg, som dessverre ikke kunne delta på NM. Så får vi se hvem som kommer vinnende ut av nasjonskampen mellom Norge og Estland i VM, hvor Allan på sin side, har med Dimitri Borovkov på sitt lag.

  

Harald Ø. Jensen – som i tillegg til sine fire NM-titler, også under stevnet fikk utdelt en forsinket gullmedalje fra årets første World Cup i Italia i mai (hvor han vant fluekasting sammenlagt) – er klar for VM – og møter Allan Lahi – som lørdag vant 3 av øvelsene.

95/100

Første øvelse ut lørdagen var flue presisjon – og Thorgeir Gustavsen ser ut til å holde formen godt vedlike i Danmark. I vinter vant Thorgeir innendørs NM med poengsum 100/100, denne lørdagen kastet han 95/100! Olaf Christensen måtte gi tapt i kampen om gullet, men kastet 90/100 mot Kristoffer Olstads 85/100 i omkast om sølvmedaljen. Godt kastet av alle på pallen!

Glad mann på sletta!

Kristoffer Olstad hadde medalje-raid på årets NM – i seniorklassen ble Kristoffer norsk mester i Rulle presisjon,  mens det ble bronse i både flue- og haspel presisjon. I flue lengde øvelsene kastet Kristoffer hhv. 58,14m og 70m i enhånds og tohånds, som holdt til hhv. sølv og bronse. I veteranklassen 5 gull, og for resterende medaljer kom vi fullstendig ut av tellinga. Synd det ikke er veteran-VM i casting i år, og synd at Nordisk mesterskap i fluekasting ble avlyst, for Kristoffer hadde helt sikkert hentet medaljer i denne formen!

 

Bildet til høyre – Fra premiepallen Rulle tohånds lengde – Allan Lahi vant øvelsen – men Thorgeir Gustavsen (t.v.) som beste norske kaster ble norsk mester, t.h. Trond K. Haraldsen hhv. tredje best i konkurransen, men med NM-sølv rundt halsen!

I tillegg til NM-sølv senior i rulle tohånds lengde tok Trond K. Haraldsen bronse i rulle presisjon, og følgende medaljer i veteranklassen; 3 x sølv (haspel- og rulle presisjon og haspel arenberg), 2 x bronse ( haspel lengde enhånds- og tohånds).

Fra pallen Rulle presisjon – Kristoffer Olstad Norsk mester – sølv Olaf Christensen og bronse Trond K. Haraldsen.

Kjetil B. Mathisen tilbake

Det kunne fort blitt enda mer, men endte med bronse i flue lengde enhånds, sølv i flue lengde tohånds og sølv i haspel lengde enhånds i comebacket på NM for Kjetil B. Mathisen. I haspel lengde tohånds, hvor Kjetil ble stående uten resultat, kunne det fort blitt NM-gull, hadde kastet bare sittet innenfor sektor. Her var det teknikk og kraft nok til NM-gull, men dessverre så vidt utenfor sektor… Alt i alt en fin medalje-fangst på Kjetil!

Kjetil B. Mathisen, her fra flue lengde enhånds.

Olaf Christensen ble Norsk mester i haspel presisjon – i tillegg ble det 4 NM-sølv – her fra flue lengde enhånds.

  

Åge Larsen, Oslo Sportsfiskere hentet følgende veteran-medaljer: bronse i flue presisjon, hhv. bronse og sølv i Flue lengde enhånds og tohånds, og sølv i haspel lengde enhånds.

Spesiell takk til dommerne – Trond Nøkleberg og Ronny Stavsholdt som dømte nonstop hele dagen!

Takk til alle som hjalp til underveis – Thorgeir Gustavsen var hyppig dommer-assistent og det var mange som hjalp til med stoppeklokke og dommerskjemaer! Takk til Harald og Trond for innsats med utstyret. Takk til Bymiljøetaten, Oslo kommune for at vi fikk bruke Ekebergsletta!

Neste casting-stevne går søndag 17. september på Lillehammer – Sett av datoen!

Tekst og Foto: Marius H. Johannessen