Kristoffer Olstad vant flueøvelsene, mens Trond Knapp Haraldsen vant haspeløvelsene under det nasjonale castingstevnet på Lillehammer 17.10.2021. I rulle presisjon kastet Olstad og Haraldsen likt i den ordinære omgangen, men Olstad kastet opp mot sitt aller beste i omkastet og sikret seieren

Strålende høstsol fra skyfri himmel og omtrent vindstille var rammen for det nasjonale castingstevnet på Lillehammer søndag 17.10. Stevnet var også klubbmesterskap for Lillehammer Sportsfiskerforening i øvelsene 1-4. Mens det tidligere år har vært tilreisende deltagere fra andre klubber, var alle deltagerne i år fra arrangørklubben.

Mange bom i flue presisjon

Ingen av deltagerne hadde fullklaff med å plassere flua i skålene i flue presisjon. Olstad vant øvelsen med beskjedne 65 poeng. Trygve Reistad var på god vei til en god runde, men mistet flua underveis og måtte få på ny. Både han og Haraldsen oppnådde 45 poeng, og omkast måtte til for å fordele medaljene. Reistad kastet konsentrert og godt i omkastet, la på til solide 70 poeng og sikret seg fortjent sølvet. Haraldsen la på til 60 poeng, og begge var langt mer fornøyd etter omkastingen enn med den ordinære runden.

Treningskasting i haspel presisjon, fra venstre Trond Knapp Haraldsen, Kristoffer Olstad, Trygve Reistad og Per Martin Johansen

Flotte forhold for presisjonskasting

Haraldsen var først ut i haspel Arenberg. Han satte de fem første kastene midt i blinken, klarte å holde konsentrasjonen helt til siste kast og oppnådde 90 poeng. Olstad kom nærmest med 82 poeng, mens Per Martin Johansen med 64 poeng sikret den siste pallplassen.

I haspel presisjon overrasket Reistad stort med 55 poeng, og samme poengsum oppnådde Olstad. Haraldsen hadde 55 poeng med to gjenværende kast, traff på de to siste, og vant øvelsen. Olstad viste i omkastet at han kunne bedre enn han viste innledningsvis, og klarte da 75 poeng. Den poengsummen viste seg å være uoppnåelig for Reistad, som nøyde seg med 40 poeng.

I rulle presisjon ble det en skikkelig dyst mellom Olstad og Haraldsen. Begge klarte 55 poeng i den ordinære omgangen. Olstad hadde bare tre bom i omkastet, og fikk 85 poeng. Haraldsen kastet jevnt bra og traff på halvparten av kastene, 50 poeng.

Litt vind løftet stemningen i flue lengdekastingen

Mens det hadde vært nærmest vindstille under alle presisjonsøvelsene, kom det et lite vinddrag fra nord når flue enhånds lengde startet. Det så lenge ut til at Reistad skulle vinne øvelsen, men Olstad fikk lengste kast til slutt, men nådde akkurat ikke 50 meter med sine 49,93 meter. Reistad hadde lenger nest lengste kast enn Olstad.

Både før stevnet startet og mellom øvelsene ble det tid til å trene på banene. Cathrine Oftebro, styremedlem i Nasjonal kasteklubb, fikk prøve seg både i haspel Arenberg og flue presisjon, og viste god håndtering av utstyret. Hun stilte opp som dommer i alle øvelsene, og syntes det var gøy med casting.

Tekst: Trond Knapp Haraldsen, Foto: Cathrine Oftebro

Bildetekst til hovedbildet: Medaljevinnerne på Lillehammer, fra venstre Per Martin Johansen, Trygve Reistad, Trond Knapp Haraldsen og Kristoffer Olstad