Harald Økern Jensens 5. plass i øvelsen flue lengde enhånds ble beste norske resultat i årets VM i casting. Harald var eneste norske utøver i årets VM, som ble arrangert i Budapest i Ungarn.

Omkring 60 kastere fra 13 nasjoner deltok i årets mesterskap, som ble gjennomført 01.09-05.09.

Det var i øvelsene flue lengde enhånds og flue lengde tohånds Harald hadde størst forhåpninger om gode resultater i årets VM. I førstnevnte øvelse hadde Harald en 4. plass fra forrige VM, som beste tidligere VM-plassering i øvelsen. I år ble det 5. plass med lengste kast 62,73m i innledende runde, og 61,70m i finalen. I flue lengde tohånds, hvor Harald til slutt endte på en 10 plass, var han kun 45cm unna finaleplass, med sitt kast på 76,65m. Det var små marginer som dessverre ikke gikk helt Haralds vei denne gangen. Det var likevel to gode plasseringer, i et VM som riktignok manglet noen nasjoner og kastere grunnet pandemien, men der de beste kasterne var representert.

Allround på VM var det på herresiden Tsjekkia som vant lagkonkurransen foran Polen og Tyskland. Tsjekkias Robert Mik vant femkampen, mens Jacek Kuza, Polen, vant både syvkampen og sammenlagt øvelse 1-9. På damesiden vant Tsjekkia lagkampen foran Polen og Slovakia. Kamila Stankiewicz, Polen, vant femkampen og Zuzana Plachá, Tsjekkia, vant syvkampen.

Se alle resultater fra VM her.

Bildet: Harald Ø. Jensen kastet til en 5. plass i øvelse flue lengde enhånds. Verdensmester ble Jan Mészáros fra Slovakia.

 

Bildet: De nordiske kasterne; Harald (t.v.), Gustav Kransberg (SWE), Allan Lahi (EST) og Lars-Eric Ericsson (SWE).

Se flere bilder på ICSFs offisielle facebookside – her.

Bildet: Den norske delegasjonen under åpningen – Marius H. Johannessen (delegasjonsleder) og Harald Ø. Jensen.

Bildet: To nordiske 5. plasser – Gustav Kransberg, Sverige, og Harald i hhv. flue lengde tohånds og enhånds – Harald fikk 10. plass tohånds. Gustav fikk også en 4. plass i øvelse 9 – som ble beste nordiske plassering i VM. 

Se bilder fra åpningen her (klikk på bilder for å se flere): Foto: Zdenek Paul/ICSF.

Vi ser frem mot neste VM – som arrangeres i Tallinn, Estland i september 2022. Dit håper vi å kunne sende et helt lag – og at vi får enda bedre grunnlag, uten pandemi, for å satse frem mot VM!

Tekst: Marius H. Johannessen