Det gjelder å sikte rett og presse ned – øvelse 4 haspel presisjon sto først på programmet på dag 2 av VM i casting (06.09). Det er overskyet vær, men ok forhold. I VM-testen, arrangert på Bjørnebekk på Ås, for en uke siden kastet gutta 60/100 (Trond), 65/100 (Martin) og 75/100 (Harald). Nå er det alvor. Start nr. 51 Trond K. Haraldsen gjør seg klar på bane 1. Trond åpner litt nervøst, før han treffer, men det blir tilslutt 45/100. Det er likevel en forbedring fra resultatet på forrige VM, men under hva Trond hadde håpet. Startnummer 50 Martin Nøkleberg på bane 8 kaster noe bedre, men også han noe bak test-stevnet på Ås, det ender på 60/100. Igjen er det Harald Ø. Jensen som blir best av de norske. Harald har vært svært stabil og god i dette VM. Det blir ny pers i øvelsen 85/100. Meget godt gjennomført, men kun 100/100 hadde holdt til finale. Erek Kelterer, Tyskland vinner finalen, foran Patrik Lexa og Jan Bombera, begge fra Tsjekkia. Svenskene har Gustav Kransberg i finalen, som ender på 7. plass etter 95/100 i finalen, men de beste kaster én treff mer presist og er også endel raskere. På damesiden blir det polsk seier, da Kamila Stankiewicz vinner foran to tsjekkere.

Før lunsj er det premieutdeling, og vi gleder oss over å se både Harald og Martin bli ropt opp for å motta diplom for deres flotte 4. og 7. plass fra gårsdagens øvelse 2 flue lengde enhånds.

I øvelse 8 Rulle presisjon deltar kun Trond K. Haraldsen. På Bjørnebekk kastet Trond 70/100, men det stemmer ikke helt på dagens kasting, i tillegg er det vanskelig sikte, det blir med 30/100. Sveitseren Markus Klausler vinner øvelsen med fantastiske 100/100 i finalen på den raske tiden 2:18:01. Han vinner foran polske Tomasz Koscielniak og tyske Olaf Ebeling. På damesiden vinner Katerina Markova, Tsjekkia, sin tredje verdensmestertittel i dette VM, foran to polakker, Natalia Polowczyk og Renata Kuza.

Øvelse 9 Rulle tohånds lengde er siste øvelse for idag. Igjen er det kun Haraldsen som kaster av de norske. Trond gjør et godt førstekast på 67,10, som blir stående som det beste. Finalen holder høyt nivå, men ingen kan true spanske Jorge Casals som er helt overlegen med 116,40. Han vinner foran sin landsmann Vincente Ferran, som kaster 111,99 i finalen, bare så vidt foran Dimitri Borovkov fra Estonia, som med denne bronsen nå har VM medaljer i alle valører i rulle tohånds lengde. På damesiden vinner Sabrina Durrwald, Tyskland, foran de to tsjekkere Katarina Markova og Jana Bronckova.

     

Bilde fra venstre: Harald og Martin med Verdensmester i flue presisjon Akihiko Sakurai, Harald gratulerer den doble Verdensmester Karel Kobliha, og Harald og Martin med sine finalediplomer i flue lengde enhånds.

    

Trond K. Haraldsen og Harald Ø. Jensen, fra øvelsen haspel presisjon.

I morgen er det siste konkurransedag i VM, og øvelse 5 haspel enhånds lengde og øvelse 7 haspel tohånds lengde står på programmet. Følg med på forbundets facebookside for oppdateringer underveis.

Se komplett resultatliste etter dag 2 her: WCH19 after second day-compressed

Se ICSFs facebookside for flere bilder her.