Junior-VM er Gard Thompsons første internasjonale mesterskap i casting, og Gard fikk virkelig presentert seg for verdenstoppen i dagens åpningsøvelse. Det ble en hederlig 7. plass i finalen, som Gard har all grunn til å være fornøyd med, selv om han nok hadde ambisjoner om å komme enda høyere på resultatlisten. Bildet er fra kveldens medaljeseremoni, hvor Gard ble hedret sammen med de andre finalistene.

Gard Thompson (18) har, som vi vet, allerede et VM sølv i fluekasting på sin merittliste, men har ikke tidligere deltatt i casting-konkurranser internasjonalt. NM i casting på Ås for en måned siden var hans første mesterskap, og hvor han kapret bronsen i øvelse 1. Det ble derfor lagt merke til internasjonalt, da Gard i dag, på åpningsøvelsen i VM, gikk direkte til finalen i flue presisjon, etter å ha kastet 95/100 (02:00) i den innledende runden. Det er verdt å merke seg at Gard hadde raskest kasting av samtlige i innledningen. I finalen hadde Gard bestemt seg for, at dersom det ble en bom, skulle han speede opp tempoet, og satse på 95 poeng og en god tid. Dessverre gikk det ikke helt som planlagt, og det ble to bom til. 85 poeng i finalen (01:36 – igjen raskest på tid) holdt likevel til 7. plass, og vi gratulerer Gard med en svært god prestasjon i sitt første VM.

Vinner i VMs åpningsøvelsen, ørret presisjon, ble Patrik Sapigorski, Polen, foran Florian Sabban, Tyskland og Vojtdch Humpal, Tsjekkia.

Det var øvelse 1 og 2 som var Gards satsingsøvelser frem mot VM, men han vil delta i alle øvelsene i mesterskapet. VM fortsatte med øvelse 3 haspel arenberg, hvor Gard ble nr. 32 58 poeng (03:03). I øvelse 2 var Gard uheldig med vinden, og ble tilslutt nr. 13 (49.54/49.08). Her kunne det blitt et mye bedre resultat om vinden hadde vært litt snillere.

Alt i alt skal Gard være fornøyd med VM debuten – vi gratulerer!

På telefon fra Sveits ønsker Gard å sende en ekstra stor takk til trener Trond Nøkleberg – som har vært svært viktig i forberedelsene!

VM fortsetter i morgen (20.07), hvor de omlag 50 VM-utøverne skal konkurrere i øvelse 4 og 5.

Oppdatering 20.07: Junior-VM i casting fortsatte idag med øvelse 4 haspel presisjon og øvelse 5 haspel lengde enhånds. Gard deltok i begge øvelser, men på lånt utstyr. Det var gårsdagens øvelser som Gard hadde siktet inn mot i dette VM. Det ble en 30. plass i øvelse 4 (40 poeng – 05:59), mens det i øvelse 5 ble 3 døde kast. Uansett; Gard leverte i gårsdagens øvelser, og er godt fornøyd med mesterskapet.

Det var Polen som dominerte årets VM, da de vant beste lag både på herre- og kvinnesiden, og vant sammenlagt i begge klasser. Bildet (under) er fra premieutdelingen for sammenlagt herrer, og viser også hvilke fantastiske omgivelser som var ramme for årets VM i Sveits. Gard og Gunnar melder fra dagens premieutdeling at de nå kan den Polske nasjonalsangen utenat.

Vi gratulerer Gard en gang til for flott gjennomført mesterskap!