Harald Økern Jensen (Oslo Sportsfiskere) kastet 57,03 meter i flue enhånds lengde. Det var 30 cm for kort til å komme med i finalen, og Økern Jensen ble nr. 9 i øvelsen. I flue tohånds lengde ble det lengste kastet til Harald målt til 70,02 meter. Den siste finaleplassen ble oppnådd med 72,31 meter, og Harald endte på 14. plass.

Sterke prestasjoner i haspel Arenberg

I haspel Arenberg kastet både Espen Mykløen (Drammen Sportsfiskere) og Økern Jensen opp mot sitt beste. Begge fikk 88 poeng, og det var solid personlig rekord for Espen. Ingen av nordmennene fikk det derimot til å stemme i haspel presisjon. Der ble Harald best av de norske med 45 poeng.

Harald kastet godt i flue presisjon, og hadde bare en bom på tørrfluedelen. I våtfluedelen ble det bom på det lengste kastet begge ganger, og 85 poeng. Hele 14 utøvere oppnådde fullt hus i denne øvelsen, så det er noe å strekke seg mot. Harald endte på 43. plass.

Trond Knapp Haraldsen (Lillehammer Sportsfiskerforening) oppnådde 45 poeng i rulle presisjon, og viste stabilt nivå i øvelsen. Det holdt til 36. plass, og Haraldsen ble nr. 35 sammenlagt av alle ni øvelsene.

Sterke konkurranser av nordiske utøvere

Svenske Gustav Kransberg vant flue presisjon med fullt hus og best tid både i ordinær omgang og i omkastet, og tok seg til finalen i flere andre øvelser. Lars-Eric Ericsson tok sølv i haspel tohånds lengde. Dmitri Borovkov fra Estland sikret seg sølvmedaljer i flue tohånds lengde og rulle tohånds lengde. Det blir således konkurranse med verdenseliten i nordisk mesterskap i Tallinn, Estland, 22.-23. september. Ut fra resultatene i VM, er det nok Harald Økern Jensen som må regnes som norsk medaljekandidat i Nordisk mesterskap. Harald har lenge vært i toppen i lengdeøvelsene med fluestang, men begynner å få til det i presisjonsøvelsene både med fluestang og med haspel.

Deltagelse i VM er stedet for å sjekke ut hvordan norsk castingsport står i forhold til verdenseliten. På toppen av resultatlistene er det i alle øvelser kjente navn, utøvere som har preget internasjonal castingsport i lang tid. Mange av utøverne som hevder seg i dag, slo i sin tid gjennom som juniorer og har vært i verdenstoppen siden. De nasjonene som synes å ha størst suksess, stilte med lag av noen erfarne utøvere sammen med noe yngre utøvere. Å ha noen av verdens beste castingutøvere å trene sammen med, synes å være en nøkkel til suksess. Internasjonal matching er en annen nøkkelfaktor, der avstandene i Mellom-Europa gjør det lettere å dra på castingstevner utenlands enn med utgangspunkt i vårt langstrakte land. Komplette resultater ligger her.

Trond Knapp Haraldsen