Etter en fantastisk åpningsdag i Nordisk fortsatte den norske medaljefangsten i dag, med tre gull, fire sølv og tre bronse. Bjørn Knutslid satte ny norsk rekord i sjøørret lengde, og Tor Erik Gjersø satte ny norsk veteran rekord i samme øvelse.

Etter gårsdagens maktdemonstrasjon i speyøvelsene, åpnet Nordisk mesterskap med ørret presisjon idag. For to år siden vant Stein Grønberg øvelsen, og Gard Thompson, som den gang deltok i sitt første Nordisk, vant bronsemedaljen. Stein kastet 60 poeng i finalen den gang, etter at Gard hadde ledet etter kvalifiseringsrunden med samme poengsum. I år, som for to år siden, var fire av seks finalister norske. Steinar Røstad ledet etter kvalifiseringen med 64 poeng på svenske Mattias Rosell, Gard Thompson og Jan Vidar Josephsen, som alle hadde 60 poeng med ulik tidsbruk. Tom A. Wangensteen lå på femte plass med 57 poeng foran nok en svenske. I finalen er det imidlertid ingen tvil om hvem som skal vinne. Årets Norgesmester i øvelsen, Gard Thompson, er helt overlegen. Han åpner med et ett poengs kast, men derfra og ut kan hverken vind eller konkurransenærver stoppe han. – Jeg følte meg gnistrende, sa Gard etter å ha kastet. – Jeg var nesten litt sinna når jeg la de ned, og jeg var ikke et gram nervøs. Steinar Røstad sikrer bronsen med sine 52 poeng, bak Mattias Rosell (57 poeng).

Bildet: Gard Thompson etter å ha blitt Nordisk mester i ørret presisjon.

På damesiden er det også årets Norgesmester, og debutant i Nordisk som er beste norske kaster; Frida A. Josepshen vinner bronsen med 34 poeng, bak de to svenske jentene Anna-Karin Wiklund og Anna Hedman. Frida er likevel ikke helt fornøyd, hun mener hun kan bedre, men bronse på første forsøk er imponerende!

Ørret lengde er neste øvelse. Som under gårsdagens øvelser er det mer vind der lengdeøvelsene skal gjennomføres. Etter kvalifiseringen er det Tom A. Wangensteen og Gard Thompson som har kvalifisert seg for finalen. Det er vanskelige forhold, og det kastes to og to fra bryggen. Tom gjør en sterk konkurranse, og kaster seg opp til en sølvplass med sitt kast på 38,5 m, en meter bak svenske Mattias Rossell. Gard er ikke langt bak, men det blir sjetteplass i denne finalen. For de norske damene blir det ingen medaljer i denne øvelsen.

Sjøørret lengde blir en helnorsk øvelse; Bjørn Knutslid setter ny norsk rekord med sitt kast på 56 m (53,5 m i sitt nest lengste kast). Steinar Røstad får sølvet med sine 53 m (52,5 m som nest lengste) og Tor Erik Gjersø får bronseplassen, etter at han satt ny veteran norgesrekord (han slo også den gamle rekorden i kvalifiseringen) med samme lengde som Steinar; 53 m, men med 52 m som nest lengste. Tom A. Wangensten får utrolig nok bare fjerde plass, til tross for kast på 52,5 m og 50,5 m! Jan Vidar Josephsen lar finnen Tapani Mikola komme foran seg, mest for å være hyggelig, for det var total norsk dominans på øvelsen. På damesiden er det imidlertid svenskene som er best, og Anna Hedman vinner dagens andre gull, men Tone Martinsen sikrer sølvet med kast på 38,5 m og 35 m, hun er bare halvmeteren bak Hedman. Anna-Karin Wiklund tar bronsen.

Bilde fra venstre; Tom A. Wangensteen (sølv på ørret lengde), Bjørn Knutslid (gull sjøørret lengde) og Steinar Røstad (gull laks lengde).

Årets Nordiske mesterskap skal avsluttes med laks lengde. Damene åpner, og det blir helt jevnt mellom Anna-Karin Wiklund og Tone Martinesen. Først nevnte vinner med én meter. Anna-Karin kaster 55 m, mens Tone kaster 54 m. Sølvet følges opp med en flott ny bronse til Frida Josephsen, etter at Frida kastet 44 m (42,5 som nest lengste). Dette er dermed den femte og sjette medaljen hentet inn i dette mesterskapet av de norske damene. Sterkt! Vi har tross alt kun stilt i Nordisk med tre damer.

Det er troppens kaptein som tar ansvar på mesterskapets aller siste øvelse i herre klassen. Steinar Røstad leverer en helt fantastisk finale med kast etter kast rundt 60 mesters merket! Han vinner med 2 x 61 m som gjeldene kast. Det er knock-out på alle konkurrentene. Steinar er Nordisk mester på avslutningsøvelsen. Gard må ta til takke med fjerde plassen, etter å ha byttet line i det ustabile været.

Den norske troppen har all grunn til å være fornøyd – totalt sett vant laget 6 gull, 7 sølv og fire bronse. Dette var virkelig godt levert! Vi takker det svenske castingforbundet for et flott arrangement! Nå gjenstår kun medaljeseremoni og bankett før den norske troppen reiser hjem til Norge i morgen tidlig.

Se alle resultatene fra dagens øvelser her.

Les om åpningen av Nordisk mesterskap her.

Les om første konkurranse dag i Nordisk her.

Les om den norske troppen her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev på NCFs nettside, for å få daglige oppdateringer fra mesterskapet!